Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comunicare și strângere de fonduri pentru comunitate, la Constanța

0

Fiecare om este o poveste. Găsește similaritățile, familiarul și construiește punți de încredere. Oferă detalii, nu te feri de emoții, fii specific. Acestea sunt câteva dintre lecțiile principale învățate în cadrul Trainingului de comunicare și strângere de fonduri pentru comunitate, susținut de Mădălina Marcu (Director Dezvoltare Resurse la Asociația pentru Relații Comunitare) și Georgiana Ilie (jurnalist Decât o revistă și Director Comunicare la Asociația pentru Relații Comunitare), la Constanța, în cadrul proiectului ”Activ pentru comunitatea noastră!”.

Atelier Constanta

Dincolo de ”cum atragem fonduri pentru proiectul nostru” și ”cum comunicăm mai bine”, oamenii cu inițiativă din localitățile Mircea Vodă și Viziru (Brăila), comuna 23 August, sat Moșneni (Constanța), Mahmudia și Sfântu Gheorghe (Tulcea)  și-au redescoperit motivațiile personale, au simulat întâlniri cu donatori, au construit împreună povestea comunității pe care o reprezintă și au explorat detaliile care leagă toate aceste elemente într-o voce comună, prin exerciții de storytelling.

”De la fricile de început exprimate în raport cu donatorii și strângerea de fonduri, precum frica de a cere, frica de a fi refuzat ori frica de a fi înțeles greșit, la scrierea și rescrierea poveștilor care îi aduc împreună pe oamenii din rural și posibilii susținători, găsirea acelui loc comun în care ne regăsim cu toții  – astfel a evoluat energia și motivația de-a lungul a trei zile pline.”, ne spune Georgiana Cune, manager-ul acestui proiect.

Cu dorința de a face lucrurile mai bine, diferit, participanții au fost motivați să își ducă mai departe, în propria comunitate și dincolo de ea, poveștile despre oamenii pentru care construiesc schimbare, zi de zi.

Despre proiect

„Activ pentru comunitatea noastră” este o continuare a programului de formare de organizații comunitare “Învăţare, Participare, Încredere”, derulat anterior de echipa extinsă a Fundației PACT pe parcursul a cinci runde, în perioada 2002 – 2012. În cadrul acestui program s-au derulat procese de dezvoltare comunitară în peste 100 de localități rurale și urbane mici-medii din sudul României, care au contribuit la formarea de organizaţii comunitare active.

„Activ pentru comunitatea noastră!” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.