Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

262 de voluntari au PLANTAT viitoarea pădure de la Peștera

0

Acțiunea din județul Constanța finalizată cu succes 

Plantăm fapte bune în România” a deschis  sezonul acțiunilor din acest an în comuna Peștera din județul Constanța. Pe 22 martie, echipa de voluntari a reușit să finalizeze plantarea pe un teren degradat, bucurându-se de aerul sărat și de bătaia vântului de primăvară.

262 de voluntari au venit pe 22 martie în Peștera să completeze plantația începută în toamna trecută, cu 6.455 de salcâmi.  Plantăm fapte bune în Româniaa reușit astfel să împădurească o suprafață totală de 3 hectare de teren, prin acțiunea începută în noiembrie 2013 și finalizată sâmbătă. Specia aleasă a fost salcâmul, specie repede-crescătoare, astfel încât pădurea să înceapă să producă efecte în aproximativ 3 ani.

Mulțumim Primăriei comunei Peștera pentru deschiderea arătată și plantatorilor noștri conștiincioși de la Pathos – Departamentul de Mediu, Centrul pentru Resurse Civice ConstanțaDB SchenkerUniCredit Ţiriac BankAlistar Security, Immochan, Jandarmeria Medgidia și studenții de la Universitatea de construcții București – Facultatea de inginerie.

Fotografiile acțiunii anterioare pot fi vizualizate pe pagina oficială PFBRo de pe Facebook, iar filmul pentru plantarea corectă, realizat încă din 2013 de către plantatorii de fapte bune, poate fi vizualizat pe canalul oficial al PFBRo de pe YouTube.

„Împădurim terenuri cu probleme pentru viitorul comunităților locale, al oamenilor care locuiesc în zone cu deficit de păduri, al administrațiilor care se confruntă cu fenomenul de deșertificare și dificultatea în desfășurarea activităților agricole. Aceste păduri vor rămâne în picioare sute de ani după noi” a declarat Liana Buzea, fondatorul Plantăm fapte bune în România

Împăduririle continuă pe 29 martie în județele Satu Mare și Sălaj, pe 5 aprilie în județele Argeș, Mureș și Prahova și pe 12 aprilie în județele Constanța și Iași.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Acțiunile de primăvară vor cuprinde acțiuni în județele Argeș, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

 logo Plantam Fapte Bune 2014 FBRo fundal alb

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 – 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire până la reuşita finală cât şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, am mobilizat 9633 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat 182.200 de copăcei -specii forestiere- pe 55.5 hectare de terenuri publice. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1700 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.

Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist, cea care a adus şi în ţară a reprezentat prima campanie „Let’s Do It, Romania!”.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.