Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vara aceasta, tinerii din Vama Veche vor avea acces chiar pe plaja la informare despre infectia cu HIV si prezervative gratuite!

0

Pentru al doilea an consecutiv, plaja din Vama Veche va găzdui campania de vară – Să vorbim despre HIV! – inițiativă organizată de Asociația Semper Musica pe Plaja de Carte, cu scopul reducerii numărului de noi cazuri de infecție cu HIV din rândul tinerilor.

Campania va avea loc în perioada 1-16 august, ocazie cu care tinerii, care vor merge anul acesta în Vama Veche, vor avea acces la informații corecte despre HIV și SIDA, concursuri și premii specifice.

grafica-campanie-vara

Campania de vară de prevenire HIV – Să vorbim despre infecția cu HIV! – organizată anul acesta pe Plaja de Carte din Vama Veche va include organizarea de scurte workshop-uri pe plajă despre căile de transmitere ale infecției cu HIV sau ale altor infecții cu transmitere sexuală, pașii de urmat pentru folosirea corectă a unui prezervativ, tipuri de teste pentru depistarea infecției cu HIV și tratamentul aferent, în cazul infectării, organizarea de concursuri cu premii în mostre de prezervative Durex, mingi sau tricouri personalizate, dar și distribuirea de materiale informative gratuite. Campania este finanțată de Fundația MTV Staying Alive și susținută de Durex România, Plaja de Carte și MTV România.

Bogdan Istrate, coordonator proiect HIV:IN&OUT, menționează: „Motivul pentru care organizăm această campanie pe litoral este pentru că ne dorim să atragem atenția tinerilor asupra consecințelor sociale și medicale ale unei potențiale infecții cu HIV, mai ales în condițiile în care, unii dintre aceștia, în vacanță, sub influența alcoolului sau a drogurilor, pot lua decizii care le pot afecta sănătatea. În condițiile în care, în 2016, aproape jumătate din cazurile noi de infecție cu HIV au fost înregistrate pe segmentul de vârstă 15-29 de ani, o astfel de campanie, direct pe plajă, este mai mult decât necesară. Să nu uităm și faptul că județul Constanța a fost în 2016 al 2 lea județ din România ca număr de noi infecții cu HIV. Tinerii trebuie să înțeleagă că infecția cu HIV nu se vede și că oricine poate să fie infectat și nici măcar să nu știe acest lucru. Fiind pe plajă în văzul lor cu mesaje legate de protecție și prezervative gratuite, poate se gândesc de cinci ori înainte să se mai expună la situații riscante.”

DATE STATISTICE:

  • 1 milion de oameni au murit în 2016 de infecții asociate HIV, la nivel global; 36,7 milioane de persoane trăiesc cu HIV în prezent, iar 1,8 milioane reprezintă numărul de noi infectări din 2016 (Sursa-OMS);
  • În România, Conform Compartimentului de Monitorizare a infecției cu HIV- Dr. Matei Balș din București, în 2016, aproape jumătate dintre cazurile de noi infecție cu HIV (42%) au fost înregistrate pe segmentul de vârstă 15-29 de ani;
  • Aceiași instituție menționează județul Constanța ca fiind al 2 lea județ din România ca număr de noi infecții cu HIV în 2016;
  • Conform unui studiu al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, în 2015, cel mai discriminat grup din România era reprezentat de persoanele care trăiesc cu HIV.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.