Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

12 studenti romani sunt in echipa de organizare la NATO Youth Summit

0
Simularea NATO, eveniment internaţional unic în Europa şi cel mai mare de acest profil din lume, va avea loc în luna Iulie a.c. Din echipa organizatorică fac parte 12 studenţi Români, ce pun bazele unui eveniment ce va deveni tradiţie în Belgia.
Model NATO Youth Summit (MoNYS) este un proiect ambiţios dedicat tinerilor din întreaga lume, pasionaţi de relaţii internaţionale. Conceput ca cea mai mare simulare a procesului decizional al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) organizată vreodată şi ca un eveniment unic în Europa, MoNYS va reuni 220 de participanţi în cadrul unui amplu Summit ce va avea loc între 8 şi 13 Iulie 2012, la Bruxelles.
MoNYS 2012 este un proiect iniţiat de studenţi români din diaspora, sub coordonarea lui George-Mihael MANEA, în calitate de Project Manager, cu sprijinul unor instituţii importante precum NATO, Asociaţia Tratatului Atlantic, Ministerul Regiunii Bruxelles-Capitală, Departamentul de Ştiinţe Politice al Universităţii Libere din Bruxelles, precum şi cu suportul STAR Alliance. Echipa organizatorică însumează în prezent 30 de tineri provenind din 13 ţări din întreaga lume.
Scopul principal al MoNYS 2012 este de a informa şi educa asupra misiunii şi procesului decizional ale NATO, creând în acelaşi timp o platformă de dezbatere prin care studenţii să-şi dezvolte abilităţile de negociere şi de comunicare diplomatică. Pe durata simulării, participanţii vor dezbate pe marginea temei centrale a Summit-ului, “Responsabilitate politică prin leadership, inovaţie şi gândire strategică în secolul XXI”. Organizaţi în 29 de delegaţii, reprezentând Statele Membre NATO din Europa şi America de Nord, studenţii vor îndeplini rolul unor diplomaţi la cel mai înalt nivel şi vor discuta teme importante aflate pe agenda curentă a NATO.
“Valoarea adaugată a proiectului vine nu doar din participarea experţilor, ci îndeosebi din cea a studenţilor înşişi. Model NATO Youth Summit reflectă interesul comun al acestor tineri pentru aprofundarea înţelegerii problemelor globale şi pentru găsirea unor soluţii durabile la aceste provocări.” (George MANEA, Project Manager MoNYS 2012).
Tinerii care doresc să participe la Model NATO Youth Summit pot afla mai multe detalii pe: www.natoyouthsummit.org.
“Îi încurajăm pe studenţii din România să participe la acest eveniment unic în lume! Tot ce au de făcut este să formeze o echipă din 5 membri şi un lider, iar apoi să îşi depună candidatura pe site-ul nostru.” (Laura POPA, PR Manager MoNYS 2012).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.