12 studenti romani sunt in echipa de organizare la NATO Youth Summit

0
Simularea NATO, eveniment internaţional unic în Europa şi cel mai mare de acest profil din lume, va avea loc în luna Iulie a.c. Din echipa organizatorică fac parte 12 studenţi Români, ce pun bazele unui eveniment ce va deveni tradiţie în Belgia.
Model NATO Youth Summit (MoNYS) este un proiect ambiţios dedicat tinerilor din întreaga lume, pasionaţi de relaţii internaţionale. Conceput ca cea mai mare simulare a procesului decizional al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) organizată vreodată şi ca un eveniment unic în Europa, MoNYS va reuni 220 de participanţi în cadrul unui amplu Summit ce va avea loc între 8 şi 13 Iulie 2012, la Bruxelles.
MoNYS 2012 este un proiect iniţiat de studenţi români din diaspora, sub coordonarea lui George-Mihael MANEA, în calitate de Project Manager, cu sprijinul unor instituţii importante precum NATO, Asociaţia Tratatului Atlantic, Ministerul Regiunii Bruxelles-Capitală, Departamentul de Ştiinţe Politice al Universităţii Libere din Bruxelles, precum şi cu suportul STAR Alliance. Echipa organizatorică însumează în prezent 30 de tineri provenind din 13 ţări din întreaga lume.
Scopul principal al MoNYS 2012 este de a informa şi educa asupra misiunii şi procesului decizional ale NATO, creând în acelaşi timp o platformă de dezbatere prin care studenţii să-şi dezvolte abilităţile de negociere şi de comunicare diplomatică. Pe durata simulării, participanţii vor dezbate pe marginea temei centrale a Summit-ului, “Responsabilitate politică prin leadership, inovaţie şi gândire strategică în secolul XXI”. Organizaţi în 29 de delegaţii, reprezentând Statele Membre NATO din Europa şi America de Nord, studenţii vor îndeplini rolul unor diplomaţi la cel mai înalt nivel şi vor discuta teme importante aflate pe agenda curentă a NATO.
“Valoarea adaugată a proiectului vine nu doar din participarea experţilor, ci îndeosebi din cea a studenţilor înşişi. Model NATO Youth Summit reflectă interesul comun al acestor tineri pentru aprofundarea înţelegerii problemelor globale şi pentru găsirea unor soluţii durabile la aceste provocări.” (George MANEA, Project Manager MoNYS 2012).
Tinerii care doresc să participe la Model NATO Youth Summit pot afla mai multe detalii pe: www.natoyouthsummit.org.
“Îi încurajăm pe studenţii din România să participe la acest eveniment unic în lume! Tot ce au de făcut este să formeze o echipă din 5 membri şi un lider, iar apoi să îşi depună candidatura pe site-ul nostru.” (Laura POPA, PR Manager MoNYS 2012).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează