Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Mondială a Filosofiei aniversată la Constanța

0

Ziua Mondială a Filosofiei, sărbătorită de UNESCO în a treia zi de joi din luna noiembrie, invită la cunoaștere de sine, reflecție, dialog și o reînnoire constantă a perspectivelor umaniste. În acest an centenar, Noua Acropolă Constanța și Centrul Cultural Teodor T. Burada vă invită vineri 16 noiembrie și sâmbătă 17 noiembrie  la Centrul Cultural Educativ pentru Tineret JEAN CONSTANTIN să descoperiți „VALORI FILOSOFICE ROMÂNEȘTI.”

Evenimentul va debuta vineri, la ora 14, cu o conferință pe tema: Filosofie pentru Viitor. Cum ne putem apropia astăzi de vechea știință a căutării înțelepciunii? Cum o putem utiliza pentru a ne dezvolta discernământul, imaginația, creativitatea și bunăvoința pentru a deveni, precum marile personalități istorice, protagoniștii propriei vieți și parte constructivă a societății?

A doua parte a evenimentului aduce în atenție o serie de personalități marcante din istoria României, care au contribuit la domeniul lor de activitate cu entuziasm pentru cunoaștere, orientare spre adevăr, autenticitate și forță creatoare – valori universale ale spiritului filosofic. La ora 15:30 publicul este invitat la prezentarea multimedia Titu Maiorescu, iar de la ora 16:30 o pot cunoaște pe Alice Voinescu, eleva lui Titu Maiorescu și prima femeie doctor în filosofie din România.

Sâmbătă vor fi prezentați poetul și filosoful Lucian Blaga, începând cu ora 11:00, istoricul religiilor și scriitorul Mircea Eliade de la ora 12:00 și filosoful Constantin Noica de la ora 13:00.

Intrarea este liberă.

Pagina Oficială a evenimentuluihttps://www.facebook.com/Zilele-Filosofiei-2176276405928314/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.