Ziua Internationala a Filosofiei / Timisoara 18 noiembrie 2010

1

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita in 18, 19, 20 noiembrie la Zilele Filosofiei, un eveniment prilejuit de Ziua Internationala a Filosofiei, 18 noiembrie 2010, decretata de UNESCO

Acest eveniment are in centrul atentiei Idealul omului autentic si universal, eliberat de superstitie, de neputinta si cuceritor al noilor dimensiuni fizice si spirituale.

Publicul este invitat sa participe la expozitia intitulata Omul universal in Renastere, in cadrul careia va putea sa se reintalneasca cu stiintele si artele dezvoltate si desavarsite in perioada Renasterii, prin teme precum: Inceputurile Renasterii, Pictura in Renastere, Arhitectura, Muzica Renasterii, Renasterea Araba si multe altele.

Leonardo da Vinci, Michelangelo, Giordano Bruno vor fi prezenti in cadrul acestui eveniment  prin conferintele care vor hrani mintea si inima omului si ii vor inspira spiritul. Prin opera lor, aceste stele luminoase si rare au aratat cum omul se descopera pe sine atunci cand incearca sa inteleaga lumea si sensul superior al vietii.

Evenimentul include si doua filme documentare, Pe urmele geniilor Renasterii si Florenta, steaua Renasterii, precum si cateva momente de muzica renascentista, sustinute de elevii Colegiului National de Arta Ion Vidu.

Pentru ca sunt ZILELE FILOSOFIEI, Noua Acropola, o Scoala de Filosofie in maniera clasica, sarbatoreste Filosofia prin inceperea unui nou Curs Introductiv de Filosofie si Psihologie, ultimul din acest an, care are ca scop, ca si activitatile propuse, intelegerea si trairea conceptului de FILOSOFIE IN ACTIUNE. Dupa cum spunea Cicero „Filosofia este medicina sufletului”.

Prin urmare, va invitam sa decoperiti Filosofia, arta de a trai.

Activitatile se vor derula intre orele 10.00 – 21.00, la Cercul Militar Timisoara din Piata Libertatii, Timisoara.

Agenda evenimentului ZILELE FILOSOFIEI

18 noiembrie 2010

ora 10.00 – Expozitia OMUL UNIVERSAL IN RENASTERE – expozitia este deschisa pentru vizite ghidate;

ora 18.00 – Deschiderea Zilelor Filosofiei

ora 18.30 – Film documentar: Pe urmele geniilor Renasterii

ora 19.30 – Conferinta: Mesajul lui Leonardo da Vinci pentru mileniul al III-lea (conf.: Andreea Neacsu)

19 noiembrie 2010

ora 10.00 – 18.00 Expozitia OMUL UNIVERSAL IN RENASTERE – expozitia este deschisa pentru vizite ghidate;

ora 18.30 – Film documentar: Florenta, steaua Renasterii

ora 19.30 – Conferinta: Michelangelo, un titan al Renasterii (conf.: Alis Brebu)

20 noiembrie 2010

ora 10.00 – 17.00 Expozitia OMUL UNIVERSAL IN RENASTERE – expozitia este deschisa pentru vizite ghidate;

ora 17.00 – Curs introducere in filosofie si psihologie (prezentare sustinuta de prof. Monica Varga)

ora 18.30 – Conferinta: Giordano Bruno sau despre arta de a fi filosof (conf.: Monica Varga)

ora 19.30 – Atelier de dans renascentist.

Le multumim pe aceasta cale partenerilor, sponsorilor si colaboratorilor nostri:
Sponsori: Consiliul Judetean Timis, Iulius Mall, Biroul de traduceri Just,
Biroul notarial „Greu Luminita”, La Fantana, Enigma – Produse Naturale, Cofetaria Adi&Dia;
Parteneri media: Radio Timisoara, TVR Timisoara, Agenda, 24-Fun, EVIVE.ro;
Colaboratori: Primaria Municipiului Timisoara, Colegiul National de Arta Ion Vidu, Liga AC, Asociatia Tinerilor Basarabeni, AIESEC.

Programul evenimentului Zilele Filosofiei pe site-ul nostru www.noua-acropola.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.