Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ZILELE FILOSOFIEI la Timișoara: ARTA DE A FI TÂNĂR 15-16 noiembrie

0

ZILELE FILOSOFIEI ediţia a VIII-a

ARTA DE A FI TÂNĂR

15-16 noiembrie 2013

Vârsta tinereţii poate fi înţeleasă ca o etapă a cunoaşterii şi construirii de sine. E o vârstă la care omul este încă în formare şi poate decide direcţia spre care se va orienta. Împăratul Filosof, Marcus Aurelius, îi învăţa pe tineri: Visaţi visuri măreţe, deoarece numai visurile măreţe merită trăite!
Sunt cuvinte de demult, dar tinereţea este aceeaşi. În ea irump trecutul şi prezentul, dar, cel mai important, în ea germinează seminţele viitorului.
Zilele Filosofiei din acest an organizate de Asociaţia Culturală NOUA ACROPOLĂ sunt o invitaţie la a descoperi secretele artei de a fi tânăr şi puterii tinereţii interioare şi exterioare.
Dacă doriţi să vă alăturaţi acestei sărbători a tinereţii, vă aşteptăm cu bucurie la Cercul Militar, Piaţa Libertăţii nr. 1.
Proiectul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş şi sprijinit de partenerii media: Radio Timişoara, 24FUN, RomaniaPozitiva, timisoreni.ro şi timisoaraAzi.ro.

Pentru mai multe detalii: www.noua-acropola.ro
ZIF_modif_MIC
Programul evenimentului:

Vineri, 15 noiembrie

La începutul serii vă invităm la o prezentare despre cum poate fi înţeleasă tinereţea ca stare de conştiinţă.
18:30 Conferinţă: Vârstele omului. Ce înseamnă să fii tânăr? conferenţiar: Monica Varga
Pe parcursul întregii zile se vor desfăşura ateliere practice ce vor aborda într-o manieră filosofică teme actuale. Atelierele sunt adresate tinerilor liceeni: Povestea sunetului (atelier de muzică), Ghid practic de socializare (atelier de bune maniere), Eu şi reţelele sociale (atelier de securitate pe internet), Ştii să înveţi eficient? (atelier despre tehnici de învăţare eficientă), Don’t Waste Your Life…Discover PHILOSOPHY (atelier de filosofie practică), Comunicarea inteligentă (atelier de comunicare).

Sâmbătă, 16 noiembrie
Deschidem ziua cu veselie şi culoare. Îi aşteptăm pe cei mici să pornească în căutarea tinereţii fără bătrâneţe.
11:00 Tinereţe fără bătrâneţe – teatru de păpuşi
Spre seară, vă aşteptăm la o reprezentaţie teatrală, o adaptare a unui mit antic plin de idei profunde despre etapele cuceririi de sine.
19:00 Mitul lui Tezeu sau despre drumul cuceririi interioare (pantomimă)

Atelierele zilei pentru TINERI ŞI ADULŢI:

Ora
Atelierul 1
Atelierul 2
Atelierul 3
Atelierul 4
12:00 – 13:30
Povesteasunetului (atelier de muzică)
Ghid practic de socializare (atelier de bune maniere)
Comunicarea inteligentă I
(atelier de comunicare)
14:00 – 15:30
Comunicarea inteligentă II
(atelier de comunicare)
Don’t Waste Your Life…Discover PHILOSOPHY(atelier de filosofie practică)
Ştii să înveţi eficient? (atelier despre tehnici de învăţare eficientă)
16:00 –
17:30
Eu şi reţelele sociale (atelier de securitate pe internet)
Povestea sunetului(atelier de muzică)
Ghid practic de socializare (atelier de bune maniere)
Don’t Waste Your Life…Discover PHILOSOPHY(atelier de filosofie practică)
* Fiecare atelier poate fi susţinut cu maxim 15 persoane, cu excepţia atelierului Comunicarea inteligentă (maxim 10 persoane) şi a atelierelor Eu şi reţelele sociale şi Don’t Don’t Waste Your Life…Discover PHILOSOPHY (număr nelimitat).
Intrarea este liberă!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.