Voluntarii Plai donează sange la Timisoara, 11 decembrie 2009

1

Voluntarii Plai donează sânge la Timişoara!

Criza de sânge este, după cum ştim, numai una dintre problemele din spitalele româneşti. Dar este o problemă la rezolvarea căreia putem ajuta. Cu numai maxim 15 minute din timpul nostru şi 450 ml de sânge – cantitate care se reface: ca volum în câteva ore, celular în 2 săptămâni.

plai-doneazaVineri, 11 decembrie, voluntarii PLAI donează sânge. Hai cu noi! Dacă de mult v-aţi gândit ce frumos ar fi să mergeţi odată să donaţi sânge, dar ori aţi tot amânat ori vă era peste mână să mergeţi singuri, veniţi cu noi! Chemaţi prieteni, rude, vecini, cunoscuţi şi haideţi să donăm sânge!

Mobilizarea se întâmplă în faţa Centrul de Recoltare şi Transfuzie din Timişoara (Str. Martir Marius Ciopec, nr. 1) vineri, 11 decembrie, de la ora 8:00 dimineaţa. Să aveţi buletinul/cartea de identitate la voi!

Poţi dona dacă: ai vârsta cuprinsă între 18-60 ani; greutate 58-100 kg la femei şi 60-110 kg la bărbaţi; tensiune arterială sistolică între 110 şi 180 mmH; nu ai suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale; femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 24 de ore înaintea donării; să nu ai/să nu fi avut urmatoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii. Dimineaţa, înainte de recoltare, poţi bea o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe; fără proteine, grăsimi (lapte, unt, carne, etc) şi nu fuma înainte şi după donare cu o oră.

Ne vedem vineri dimineaţă!

www.plai.ro

plai-doneaza-468x60

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.