Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vineri începe Festivalul Rowmania!

0

 

Prima ediție a Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle Rowmania, o iniţiativă semnată Ivan Patzaichin, începe vineri la Tulcea cu o paradă a campionilor caiacului și canoei românești.

Între 2 și 4 septembrie 2011, cei care vor să vadă „pe unde iese vara din țară”, sunt invitați la Tulcea, în buza Deltei, să ia parte la un eveniment de relansare a turismului lent. Vor fi trei zile de concerte și spectacole, competiții de vâslit, plimbări cu canotca (noua barcă de lemn, marca Ivan Patzaichin), dar și dezbateri despre viitorul zonei, duplex vidéo Tulcea – Viena și un târg de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabilă.

„Cuvântul „lent“ n-a fost niciodată printre cuvintele mele preferate, dar „turismul lent“ este un model la care mă gândeam demult, de când traficul prin Deltă a ajuns să semene cu cel din orașele aglomerate, cu prea mult zgomot de motoare turate și miros de motorină. Simțeam nevoia unui „traseu de biciclete“ prin Deltă, mai bine zis a unei „biciclete a apelor“, și așa s-a născut ideea unei bărci care să îmbine ce e mai bun de la lotcă (barca tradițională a locului), cu viteza și flexibilitatea canoei. I-am spus  canotca, și începând cu Festivalul de la Tulcea, o lansăm la apă!“ a spus Ivan Patzaichin, inițiatorul Festivalului.

Evenimentul începe vineri seara, cu defilarea pe Dunăre a lui Ivan Patzaichin, însoțit de doi dintre partenerii săi de competiție, Vasile Dîba și Toma Simionov, și de alți canotori romani medaliați în competiții internaționale, urmată de concertul trupelor Toulouse Lautrec și Travka.

A doua zi, sâmbătă, va avea loc concursul de viteză canoe 10+1, iar doritorii vor putea încerca manevrabilitatea canotcii, prin plimbări pe lacul Ciuperca. Începând cu ora 10:00, se deschide târgul proiectelor de investiţii dedicate Dezvoltării Durabile în Delta Dunării, continuat de dezbaterea „Antreprenoriatul rural în Delta Dunării: oportunităţi şi ameninţări”. Ziua se va încheia cu spectacolul comunităților locale și concertele susţinute de Radu Captari, Christian Becker & Avenue Band.

Duminică vor avea loc cele mai importante momente ale Festivalului: competiția de viteză Ivan Patzaichin (a 5-a ediție, reluată după o pauză de doi ani), întâmpinarea maratoniștilor din Tour International Danube, cele peste 100 de bărci ale căror echipaje au pornit de la izvoarele Dunării și care vor ajunge la Tulcea după un voiaj de două luni, și duplexul România – Viena, realizat cu ocazia Festivalului internaţional al Dunării, organizat în colaborare cu reţeaua DANUBEPARKS. Seara, din nou concerte: Mózes Tamara (Ungaria), Bandidos și VH2.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea şi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 mulţumeşte tuturor prietenilor Festivalului, fără a căror contribuţie acesta ar fi fost mult mai sărac: Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, Deltacons Tulcea, Apa Nova, Tour International Danube (TID), DC Communication, Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Centrul Cultural al Republicii Ungare Bucureşti, American Nautics, Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, Hotel Esplanada, KISS FM, TVR1, Adevarul, Realitatea TV, GSP.ro, Gazeta Sporturilor, NeptunTV, 24-FUN, Decât O Revistă, Dordeduca.ro, Metropotam.ro, Feeder.ro, Traveller Magazin, Port.ro, Yachting Pleasure, Yacht Expert, iubesctulcea.ro, liberinmiscare.ro.

Programul Festivalului

2 septembrie

19:30-20:30 Deschiderea oficială a festivalului (Faleză-Ponton-Scenă): demonstraţie de „tras la rame“ în canotcă, inaugurarea expoziţiei de bărci cu vâsle, cuvânt de deschidere

20:30                     Concerte: Toulouse Lautrec, Travka (Faleză-Scenă)

3 septembrie

10:00-11:00         Deschiderea oficială a Târgului proiectelor de investiţii dedicate Dezvoltării Durabile în Delta Dunării (pe Faleză, în dreptul ARBDD)

– deschis vizitatorilor în perioada 3-4 septembrie, între orele 09:00-18:00

11:00-13:00 Plimbări de agrement în canotcă (pe lacul Ciuperca)

(publicul se poate inscrie pentru plimbari cu canotca, echipele înscrise pot vâsli 20 de minute în canotcile puse la dispoziţie de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23)

12:00-15:00         Dezbatere Antreprenoriatul rural în Delta Dunării: oportunităţi şi ameninţări” (Hotel Esplanada). Dezbatere organizată de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.

14:00-16:00                         Concurs de viteză  canoe 10+1 (pe lacul Ciuperca)

16:00-18:00 Plimbări de agrement în canotcă (pe lacul Ciuperca)

16:00-19:00 Spectacolul Comunităţilor Locale – moment artistic de muzică şi dans, al minorităţilor naţionale din Dobrogea de Nord. (Faleză-Scenă)

17:30                     Premierea participanţilor din concursul de bărci de 10+1

20:30-22:30         Concerte: Radu Captari, Christian Becker & Avenue Band (Faleză-Scenă)

 

4 septembrie

11:00-12:00         Concert al Fanfarei Valurile Dunării din Galaţi (Faleză-Scenă)

12:00-13:00         Competiţia „Ivan Patzaichin” (Dunăre-Faleză-Ponton) – concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipele din localităţile Deltei (Startul: Mila 37, Sosire: Pontonul Festivalului).

Bărcile folosite în competiţia de anul acesta vor fi primele din seria produsă de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.

13 :00                    Festivitatea de premiere a câştigătorilor Competiţiei Ivan Patzaichin (Faleză-Scenă)

15:00-16:00         Concert al Fanfarei Valurile Dunării din Galaţi (Faleză-Scenă)

16:00 Întâmpinarea participanţilor la Maratonul Dunării (Faleză-Ponton)

16:30 Duplex on-line cu video streaming România-Viena (Faleză-Scenă) cu ocazia Zilei României  susţinută de Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării în cadrul evenimentului internaţional DANUBEPARKS.

18:00                                     Festivitatea de premiere a participanţilor la Maratonul Dunării (Faleză-Scenă)

20:30 Concerte: Mózes Tamara (Ungaria), Bandidos, VH2 (Faleză-Scenă)

Zona de desfăşurare a festivalului – Vezi harta

Faleza Dunării – zona cuprinsă între Căpitănie şi ARBDD.

Lacul Ciuperca şi zona de promenadă aferentă – lacul asigură spaţiu pentru competiţia de bărci şi pentru vâslitul de plăcere. Împrejurimile vor fi amenajate pentru alte activităţi sportive, concursuri şi spectacole.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.