Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO: Festivalul internaţional de film Pelicam de la Tulcea. VEZI PROGRAMUL!

0

ȘUIE PAPARUDE, ROBIN and THE BACKSTABBERS, KEITH PARTRIDGE, STEPHANE SIOHAN și SORIN ONIȘOR întregesc programul festivalului de film  PELICAM ediţia a II-a

A doua ediţie a festivalului internaţional de film Pelicam, dedicat mediului înconjurător și oamenilor, este pregatită să își primească invitaţii și publicul cu un program diversificat și amplu . Între 14 și 16 iunie, în Tulcea vor avea loc proiecţii în premieră naţională ale filmelor documentare din peste 12 ţări, concerte în aer liber, vernisaj de fotografie, workshopuri de specialitate și interactive dar și un program dedicat copiilor.

Concertele în aer liber din cadrul festivalului de film Pelicam oferă ocazia artiștilor precum ROBIN and THE BACKSTABBERS  și  ȘUIE PAPARUDE să urce pentru prima oară pe scena amenajată în centrul orașului Tulcea din Piaţa Civică. Vineri 14 iunie în deschiderea festivalului și duminică 16 iunie în închiderea festivalului cele două trupe vor delecta publicul tulcean și invitaţii speciali ai festivalului cu muzică live imediat dupa vizionarea filmelor.

Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii amintim juriul care va delibera filmele aflate în competiţie la cea de-a doua ediţie Pelicam IFF. Acesta este format din 3 nume importante ale industriei cinematografice: ARTUR LIEBHART ( Directorul festivalului de film documentar din Varșovia) celebrul regizor francez JEAN PAUL JAUD și regizorul de documentare romȃn, THOMAS CIULEI cunoscut pentru cele două documentare pe care le-a regizat respectiv„Asta e”, si „Podul de flori”.

Prima zi a festivalului debutează în centrul cultural Jean Bart, începȃnd cu ora 10:00 unde sunt asteptaţi atȃt copiii cȃt și adolescenţii pentru vizionarea celor două filme din secţiunea Panorama, „La clef des champs” ultimul film al regizorului care ne-a minunat cu filmul „Microcosmos” și care de data aceasta prezintă natura prin ochii și imaginaţia celor mici și filmul romȃnesc „Toxic” care ne invită la o prospecţie asupra alimentelor pe care le consumăm.

Tot vineri , pe 14 iunie începȃnd cu ora 19:00 vizităm și noua locaţie a celei de-a doua ediţii Pelicam în cadrul vernisajului de fotografie realizat de celebrul fotojurnalist Sorin Onișor în Casa Avramide. Imediat după vernisaj va avea loc deschiderea oficială a festivalului, în Piaţa Civică unde va fi proiectat filmul „North of the Sun” în regia lui Inge Wegge și Jorn Nyseth Ranum, aflat în competiţie. După această aventură arctică în căutarea celor mai fine valuri ne reîntoarcem pe malul Dunării unde  îi vom asculta pe cei de la Robin and the Backstabbers.

Dintre filmele aflate în competitia Pelicam IFF ediţia a II-a pregătite pentru vizionare în cele 3 zile mai amintim „La quete d’inspiration” o ecranizare a pasiunii fotografului Alexander Deschaumes, atras de cruditatea peisajelor sălbatice,  „Village at the end of the world” povestea și puterea comunităţii dintr-un sat cu doar 59 de locuitori, „Fruit Hunters” un documentar cu celebrul actor Bill Pullman despre frenezia oamenilor pentru fructele rare și exotice și filmul  „More than Honey” al celebrului regizor elveţian Markus Imhoff –Ursul de argint la Berlin-  proiectat în prezenţa echipei de filmare. „More than honey” a cȃștigat premiul pentru cel mai bun documentar German Film Awards iar filmul a avut premiera mondială în cadrul competiţiei festivalului de la Toronto în 2012.

A doua ediţie a festivalului de film Pelicam prezintă și o secţiune specială de scurt-metraje documentare dar și proiecţii ale filmelor în prezenţa invitaţilor speciali precum „Rosia Montana town on the brink” unde va fi prezent pentru o sesiune de Q&A regizorul german Fabian Daub. Tot în cadrul Pelicam IFF unul dintre membrii juriului Jean-Paul Jaud își va prezenta în afara competiţiei ultimul film, „Cu toţii cobai”, documentar premiat în mai multe festivaluri internaţionale.

 Vezi detalii despre program si transport si pe siteul www.pelicam.ro sau  www.facebook.com/PelicamIFF?fref=ts

Programul concertelor în aer liber se încheie duminică, 16 iunie în armonia celor de la Șuie Paparude imediat după decernarea premiilor și proiecţia din centrul cultural Jean Bart a filmului „The End of Time” în regia lui Peter Mettler, un film zguduitor și nemaîntȃlnit ca abordare,  prezentat în competiţia oficială a festivalului de film de la Locarno în 2012.

O parte din imaginile filmelor aflate în competiţie se pot vedea chiar în spotul de prezentare Pelicam IFF, ediţia a II-a.

De neratat în cele 3 zile de festival sunt și workshopurile susţinute de Keith Partridge despre filmări în condiţii extreme, cel al jurnalistului Stephane Siohan despre realizarea unui webdocumentar, Plimbarea Sonoră susţinută de artista Maria Balabaș, atelierul de organizare comunitară susţinut de asociaţia Vira cȃt și cel de reciclare și reutilizare creativă susţinut de asociaţia Viitor plus. Programul workshopurilor și locaţiile în care acestea se vor desfășura pot fi găsite pe siteul www.pelicam.ro iar înscrierile pentru aceste activităţi pot fi trimise la adresa de mail: delia@pelicam.ro.

Participarea la toate evenimentele celei de-a doua ediţii Pelicam IFF este gratuită iar detaliile despre transport și cazare cȃt și  programul complet se regăsesc pe siteul www.pelicam.ro.

Festivalul internaţional de film Pelicam va avea loc între 14 și 16 iunie în cele 3 locaţii din Tulcea: Piaţa Civică, centrul cultural Jean Bart și Casa Avramide.

Festivalul internaţional de film Pelicam este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Les Herbes Folles și începȃnd cu 2013, Pelicam face parte din Green Film Network, reţeaua internaţională a festivalurilor de film de mediu.

 Sponsorul principal al evenimentului: APA NOVA București, o companie VEOLIA. Sponsor PIFF 2013: BRD Societe Generale, Renault.

PIFF 2013 este organizat cu spirjinul Primăriei Municipiului Tulcea și al Centrului Cultural Jean Bart Tulcea și în parteneriat cu Organisation Internationale de la Francophonie –OIF, Ambasada Elveţiei în Romȃnia, Institutul Goethe, Institutul Polonez București, Consiliul Judeţean Tulcea, Institutul de cercetări Eco-Muzeale Tulcea,  Ecocert Romȃnia, Cinelabs Romȃnia, Asociatia Ateliere Fără Frontiere, Independenţa Film, Clorofilm, Asociaţia Vira și Asociaţia Green Renaissance Africa de Sud.

 Pelicam IFF editia 2

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.