Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vibrația muzicii – o nouă emisiune culturală cu Sandra Ecobescu și Tiberiu Soare

0

În data de 2 mai 2021 va debuta la Canal 33 o nouă emisiune culturală dedicată muzicii, compozitorilor celebrii, operelor care au făcut istorie și nu numai.

„Vibrația muzicii” este un dialog lunar între Sandra Ecobescu, președinta Fundației Calea Victoriei și cunoscutul dirijor Tiberiu Soare. Discuția relaxată și deschisă va explora universul muzicii, al muzicilor mai vechi și mai noi, al marilor compoziții și curente muzicale.

Povestea unor opere, balete, simfonii sau creații muzicale din domeniul muzicii clasice va alterna cu o privire îndreptată spre muzica zilelor noastre, pentru a apropia publicul larg de o formă de exprimare artistică care este la îndemina oricui. Cei doi participanți vor vorbi și despre întâlnirile fericite dintre domeniul muzical cu alte domenii culturale, cum ar fi literatura, pictura sau filosofia.

Prima ediție a emisiunii, difuzată de Canal 33 pe data de 2 mai 2021, de la ora 12:00, abordează muzica sacră în diversitatea și complexitatea sa, cât și legătura dintre muzică și ritual. De la începuturile muzicii în Preistorie, până la tradiția muzicii religioase occidentale, trecând prin ceea ce înseamnă pentru fiecare muzica divină.

Următoarele ediții ale emisiunii vor apărea lunar, abordând teme precum: Muzica de la marile curți europene, Muzica și poveștile de iubire, Muzica revoluționară și multe altele.

Emisiune concepută de Fundaţia Calea Victoriei în parteneriat cu Canal 33.

Emisiune realizata cu sprijinul Casei de Avocatură Bondoc şi Asociaţii.

Emisiune găzduită de Palatul Artmark, Galerie de artă şi casa de licitatii.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.