Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Viața cotidiană în Roma Antică

0

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită să participați joi, 3 martie, ora 19:00, la o prelegere filosofică pe tema Viața cotidiană în Roma antică, în cadrul căreia vă propunem să întoarcem împreună o pagină din istoria umanității.

Roma - mic
Prezintă: Iulia PANTELIMON și Laurențiu PLĂCINTĂ
Loc de desfășurare: AMBASADA, str. Anton Seiller nr. 2, Timișoara

“Cetatea eternă” şi societatea modernă au multe lucruri în comun: în dezvoltarea amândurora se împletesc cuceririle extraordinare ale spiritului uman cu experienţele pe care umanitatea ar fi bine să nu le uite şi mai ales să nu le repete.

Care au fost pilonii pe care s-a construit Roma? Cum au răspuns cetăţenii ei cei mai experimentaţi şi mai conştienţi la problemele unei vieţi într-o societate din ce în ce mai complexă? Care este mesajul Romei pentru mileniul III?

Aşadar, vă invităm la o interpretare filosofică a următoarelor idei:

• Mitul întemeierii Romei
• Moştenirea etruscă
• Educaţia cetăţeanului lumii
• Vatra: simbolismul centrului viu
• Stoicismul – o atitudine filosofică în faţa vieţii
• Minunile ingineriei romane
• Roma – cetatea eternă

Vă așteptăm cu interes!
Pentru mai multe informaţii:
Telefon: 0744 635 490
Email: na-timisoara@noua-acropola.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.