Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trofeul Timishort 2018 pleacă în Belgia

0

Kapitalists, în regia lui Pablo Muñoz Gomez, povestea uni Moș Crăciun capitalist,care oferă jucării copiilor bogaţi şi hanorace celor săraci este scurtmetrajul câștigător al ediției cu numărul 10 Timishort Film Festival.

Juriul, format din Wafa’a Halawi – director Lebanese Film Festival Beirut; Tudor Giurgiu (regizor, director TIFF), Dalia Castell (regizor documentar, Israel); Milja Mikkola – Curator Midnight FF Finlanda; Vladimir Blazevski (regizor, Macedonia) a oferit și o mențiune specială filmului El Sol de Ipanema / Soarele Ipanemei (r: Victor Vicente Villavicencio Potella, Spania).

Premiul pentru cel mai bun film românesc a fost oferit ex aequo către filmul Date Night, în regia Stelei Pelin și către filmul Cel mai bun client, animația regizată de Serghei Chiviriga.

Mai jos, lista completă a câștigătorilor TIMISHORT 2017:

Competiția Internațională

Trofeul Timishort pentru Cel mai bun film

KAPITALISTIS (r: Pablo Muñoz Gomez, Belgia/Franţa)

Mențiunea specială a juriului

EL SOL DE IPANEMA (r: Victor Vicente Villavicencio Potella, Spania)

Competiția Națională

Premiul pentru Cel mai bun film românesc

DATE NIGHT (r: Stela Pelin)

CEL MAI BUN CLIENT

(r: Serghei Chiviriga)

Videorama

Premiul Videorama pentru Cel mai bun film experimental

FLAME (r: Sami van Ingen, Finland)

Mențiunea specială a juriului

NUESTRA CANCIÓN A LA GUERRA (r: Juanita Onzaga, Belgium, Colombia)

Cea de-a 10-a ediție a celui mai important festival de scurtmetraje din vestul României va avea loc anul acesta în perioada 3-7 octombrie, la Sala 2 a Teatrului Național Timișoara, Casa Artelor, Sala Capitol a Filarmonicii Timișoara, Piața Unirii, Piața Sfântul Gheorghe.

Timishort este organizat de Asociația Română a Filmului Independent (ARFI) din Timișoara cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Timișoara, al Consiliului Județean Timiș și al Centrului Național al Cinematografiei.

Parteneri media: Digi24, DigiFilm, TVR Timișoara, Tananana, Radio România Cultural, movienews.ro, filme-carti, sub 25, aarc.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.