Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Triplă lansare de carte, Sara bănățană

0

Sara bănățană – triplă lansare de carte

La cea de-a XIX-a ediţie a Serii Bănăţene, joi, 5 aprilie 2012, de la ora 19.45, Daniel Vighi şi Viorel Marineasa, împreună cu invitaţii lor, prezintă o triplă lansare de carte. Este vorba de trei volume despre Timişoara şi Banat, apărute în cadrul unor proiecte ale Atelierului Cultural Ariergarda finanţate de Primăria şi a Consiliul Local al Municipiului Timişoara în cadrul campaniei de candidatură a oraşului pentru titlul de capitală culturală europeană.
Primele două cărţi lansează colecţia „Patrimoniu bănăţean”, apărută la Editura Diacritic, cu sprijinul Cercului de Studii Vestul. Este vorba de:

1. Virgil Birou – Lume fără cer
Probabil cel mai important roman bănăţean, „Lume fără cer” surprinde mediul minier al Aninei (cea mai adâncă mină din ţară) în timpul şi după primul război mondial. Romanul lui Virgil Birou a avut un destin tragic: apărut spre sfârşitul anului 1947 la Editura Fundaţiilor Regale, a fost retras de urgenţă de pe piaţă şi reeditat în 1957 cu trunchieri severe operate de cenzura comunistă. Această nouă reeditare prezintă romanul în integralitatea sa, aşa cum a fost gândit de autor. Cartea beneficiază de un cuvânt înainte de Cornel Ungureanu şi o postfaţă de Viorel Marineasa şi Daniel Vighi.

2. Anton von Hammer – Istoria ciumei din Banat 1738-1740
Lucrarea a apărut în 1839 la cea mai veche editură şi tipografie din Timişoara (cea a lui Joseph Beichel) şi reprezintă o raritate bibliofilă. Ediţia de faţă este una bilingvă (română/germană) şi cuprinde prima traducere a lucrării, realizată de reputatul istoric Costin Feneşan. Tot lui Costin Feneşan îi aparţin cuvântul introductiv şi notele explicative, iar postfaţa este scrisă de Walther Konschitzky. Importanţa lucrării este dată de faptul că avem de-a face cu prima lucrare de istorie a Banatului de nivel academic şi în acelaşi timp cea dintâi apărută în metropola provinciei. Partea a doua a cărţii constituie o monografie sui generis a Timişoarei vechi, prima ce a fost dedicată istoricului principalelor clădiri din Timişoara.

3. Strada Augustin Pacha – Curţi interioare
Volum antologic, rezultat în urma sărbătorii străzii Augustin Pacha care a avut loc în luna octombrie a anului trecut, apărut la Editura Brumar, sub coordonarea lui Daniel Vighi şi Viorel Marineasa.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.