Tribut Transilvănean adus Jamaicăi!

0

Lil Obeah goes Nyabinghi – Ghostdance Dubs

Genul Nyabinghi, fundația muzicii Reggae a ajuns în sfârșit în Transilvania!

Dedicat Prințului Buster, Creatorul genului spooky dub

https://lilobeah.bandcamp.com/album/goes-nyabinghi-ghostdance-dubs

„De prima dată când am auzit ritmul și puterea tobelor africane jamaicane am fost hipnotizat. A fost filmul clasic reggae Rockers și stilul nyabinghi este atacul sonor cu care începe pelicula. Ca un mare fan al poeziei dub, m-am bucurat și mai mult de nyabinghi ca fundație pentru poeți inovatori precum Mutabaruka, Oku Onuora, Micheal Smith, Linton Kwesi-Johnson, Sister Breeze, Roger Robinson și chiar poetul de soul, jazz, blues Gil-Scott Heron, care era pe jumătate jamaican.

Inventatorul muzicii înfricoșătoare ska, reggae și dub Prince Buster, the Originator/ Creatorul, care a influențat direct hituri precum Ghost Town de la the Specials, este, de asemenea, una dintre inspirațiile noastre, iar Ghostdance Dubs îi este dedicat.

Înregistrările proiectului afrofuturist jamaican Grounation m-au blocat mereu și am căzut în ascultare profundă, așa că după mai bine de un deceniu de muzică eclectică și electronică, m-am tot întrebat cum îmi pot transpune dragostea pentru sunetul nyabinghi în noile mele transmisii Obeah.

A fost posibil cu ajutorul lui Marius Costache de la Studio148, cu care împărtășesc pasiunea pentru industrial dub, reggae și dancehall și am esențializat totul din punct de vedere al producției. Tot ce a mai rămas au fost câteva straturi de percuție și stropi de reverb, ecou și sunete subtile de tobe.

Am adus mesajul liric în tărâmul spiritual al albumelor noastre preferate de jazz, afrobeat și folk de la artiști precum John Coltrane, Hank Williams și Fela Kuti + Tony Allen și am deschis conversația meditând despre Apocalipsă, puntea dintre strămoșii noștri morți și generațiile viitoare, hauntologie, exorcism și superstiție.” Obeah Bucureci

It is a dance, a ghost dance

We are all moving in a trance

Lil Obeah – vocals, concepts

Marius Costache – production, programming, sounds

Boris Kulenovic – bass on Black Dub

Coshmelin – synths on Black Dub

Alexandru Stoica – oud on Black Dub

#nyabinghi #dub #postdub #worldmusic #hiphop #industrial

nyabinghi, dub, postdub, worldmusic, hiphop, industrial,

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.