Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Toamna ….filozofica la Timisoara

0

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita in luna octombrie, la intalniri filosofice pentru o mai buna cunoastere de sine. Toate evenimentele se desfasoara la sediul Noii Acropole din Timisoara, strada Lucian Blaga nr. 4, etajul 2

Prelegeri filosofice

sambata, 9 octombrie 2010, ora 19.00
Bardo Thodol – Cartea tibetana a mortilor

Din tezaurul pe care stramosii omenirii ni l-au lasat fac parte si textele valoroase care ne indruma sa invatam cum sa traim, cum sa murim si mai ales, cum sa vedem viata si moartea ca doua pagini ale aceleasi file. Este o invitatie la a ne considera nemuritori si stapanii propriului nostru destin, indraznind sa visam pe masura potentialului nostru.
Bardo Thodol – Cartea tibetana a mortilor este un text tibetan antic care descrie amanuntit etapele pe care sufletul le parcurge din momentul mortii, pana la o noua reincarnare. Important insa in acesta trecere este felul in care ne-am trait viata si care va determina in mare masura, ceea ce ne asteapta in viitor.
Cei care doresc sa stie ce inseamna a fi stapanul propriului destin si ce ne invata textele marilor intelepti despre viata interioara ghidata de un sens superior sunt asteptati cu interes la prelegerea filosofica din data de 9 octombrie.

Prezinta Alis Brebu

miercuri, 13 octombrie 2010, ora 19.30
Terapia florala a Dr. Bach. Principii filosofice

Cand suntem bolnavi, ce tratam: omul ca un intreg complex sau boala? Unde se termina materia si unde incepe partea subtila a omului? Ce înseamna imbolnavirea Sufletului si cum se observa aceasta in planul fizic? Care este modalitatea recomandata de Dr. Bach pentru a ne pastra sanatosi atat fizic, cat si psihic?

In aplicarea remediilor doctorului Bach se pleaca de la premiza ca toate bolile provin din dezechilibre sufletesti cauzate de incapacitatea omului de a-si asculta propriul Suflet. Ceea ce avem in interior se reflecta in exterior. Plantele, florile sunt mici forte ale Naturii care ajuta la deblocarea energiei vitale a omului, permitandu-i sa se vindece singur.

Aceasta conferinta este o invitatie pentru cei care doresc cunoasca mai multe despre ce inseamna a fi om si despre care sunt legaturile acestuia cu Natura.

Prezinta Adela Rusu

joi, 21 octombrie 2010, ora 19.30
Seneca. Sfaturi stoice pentru o viata fericita

Intre noi si romani nu sunt diferente profunde. Romanii iubeau, urau, sufereau si se bucurau, aveau timp liber si aveau activitati care le aduceau bani, calatoreau, faceau pelerinaje, mergeau la teatru, la circ, la serate culturale, aveau o viata politica agitata si una religioasa. Progresul tehnologic – pe care unii cu siguranta l-ar aduce ca argument imediat – nu ne-a facut mai profunzi decat ei, ci dimpotriva, de multe ori devenim mai superficiali, crezand ca suntem mari in functie de cate masini gandesc sau lucreaza in locul nostru. Stoicii romani, in fata unei vieti concrete si trecatoare foarte agitate au avut o reactie plina de forta si vigoare spirituala: stoicismul. Seneca, un reprezentant important al acestui curent filosofic, i-a invatat pe romani reteta unei vieti fericite. Va invitam sa ascultati si sa urmati aceste sfaturi ale lui Seneca, pentru ca viata sa capete un sens si acesta sa fie unul superior.

Prezinta Monica Varga

joi, 28 octombrie 2010, ora 19.30
In cautarea armoniei. Principii si simboluri in arta Feng Shui
La fel ca acum cinci mii de ani, omul modern este preocupat de cautarea echilibrului si a armoniei. Vechii intelepti chinezi au observat empiric faptul ca omul este influentat in bine sau in rau de ambientul sau si, astfel, a aparut Feng Shui, disciplina straveche ce urmareste armonizarea mediului exterior cu fiinta, armonizare ce aduce fericire, sanatate si prosperitate, acestea fiind considerate cele trei binecuvantari ale omului.
Va asteptam la o prezentare a unei arte sacre, ale carei valori si tehnici profunde daca nu sunt intelese bine, se pot converti in practici superstitioase.

Prezinta Simona Turcanu

Curs  introductiv de filosofie si psihologie

Noua Acropola deschide un nou curs introductiv, prin intermediul caruia cei interesati pot sa descopere lucruri valoroase despre relevanta ideilor filosofice in fata problemelor cotidiene. Cei ce vor sa devina membri ai Asociatiei Noua Acropola, alaturandu-se astfel celor care deja se straduiesc sa construiasca un viitor mai bun pe fundamente umaniste si culturale, o pot face prin participarea la acest curs introductiv.

Cursul introductiv de filosofie si psihologie este un mijloc prin care puteti sa demarati un proces de autocunoastere, de intelegere a celorlalti si de identificare a mijloacelor prin care puteti cuceri un sens profund al vietii.

Temele pe care le propunem sunt:

ETICA ATEMPORALA – De ce avem nevoie de filosofie?; BHAGAVAD-GITA – Calea Eroului si Actiunea Justa; GLASUL LINISTII – Interpretarea unui text tibetan despre evolutie si calea cunoasterii; SIDDHARTA GAUTAMA BUDDHA – Cele patru adevaruri nobile; CONFUCIUS – Despre omul nobil; VIATA MORALA IN EGIPTUL ANTIC – Norme etice pentru o societate civilizata si fericita; PLATON – Despre justitie si libertate. Cheile armoniei individuale si sociale; ARISTOTEL – Construirea scarii valorilor si cucerirea fericirii; STOICISMUL IN ROMA – Despre cetateanul lumii. Liberul arbitru si slujirea celorlalti; IMMANUEL KANT – „Cerul Instelat deasupra mea si Legea Morala in mine”; PLOTIN – Despre Suflet si viata launtrica; FILOSOFIA ISTORIEI – Timpul cosmic si istoria umana, limite si oportunitati.

Cursul incepe la ora 18:00, in data de 13 octombrie 2010
Pentru a va anunta prezenta sau a va inscrie la una dintre activitatile prezentate mai sus, va rugam sa ne contactati la:

Tel. 0256 – 433 151 sau 0744 635490
(luni-vineri, între 18.00-21.00)
(sâmbătă, între 16.00-19.00)
E-mail: na-timisoara@noua-acropola.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.