Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: Zilele Filosofiei – ediția a XIV-a

0

Ziua Mondială a Filosofiei este celebrată în fiecare an în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, eveniment prin care UNESCO subliniază importanța majoră pe care o are filosofia în dezvoltarea gândirii umane, atât pentru fiecare cultură, cât și pentru fiecare individ în parte.

După cum ilustrează și mesajul directorului general al UNESCO din acest an, într-o lume complexă și schimbătoare precum cea în care ne-a revenit să trăim, filosofia rămâne o resursă vitală pentru a face față provocărilor pe care omul le întâmpină la nivel social și individual. Însă care este contribuția pe care omul o poate aduce acestui moment istoric?

An după an ne-am alăturat și noi acestei inițiative și astfel am ajuns la cea de-a XIV-a ediție a Zilelor Filosofiei, prilej prin care Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită la 3 prelegeri filosofice care doresc să răspundă nevoii omului de a înțelege mai bine lumea în care trăiește și de a identifica principii după care să își ghideze acțiunile.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

Joi, 21 noiembrie, ora 19:00 – prelegere filosofică: Omul. Voința de a fi, prezintă Anda Nacu

Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 17:00 – prelegere filosofică: Omul. Puterea exemplului, prezintă Laurențiu Plăcintă

Marți, 26 noiembrie, ora 19:00 – prelegere filosofică: Omul. Cheia viitorului, prezintă Robert Szepesi

Prezentările vor avea loc la Casa Artelor, str. Augustin Pacha, nr. 8.
Intrarea este liberă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.