Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMISOARA: Un nou sezon expozitional incepe la Casa Artelor

0

În prim plan: arhitectura

Casa Artelor își redeschide porțile după vacanță cu o expoziție ce are ca protagoniști doi arhitecți–reper. Doi creatori și proiectele lor. Uniunea Arhitecților din România, Filiala Timiș și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș aduc în fața publicului  expozițiile ARHITECTUL HORIA TEODORU (1894-1976) – reper al școlii românești de restaurare și ION D. TRAJANESCU (1875-1964) – arhitect, restaurator, publicist, profesor.

afis site

Cele două proiecte sunt realizate de Institutul Național al Patrimoniului, în cadrul ciclului ”Restauratori români”, finanțat de Uniunea Arhitecților din România, din fondul ”Timbrul Arhitecturii”. Planșele sunt expuse vreme de două săptămâni, din 1 până în 13 septembrie, pe simezele galeriei Pygmalion, din Casa Artelor. Vernisajul are loc joi, 1 septembrie, la ora 18.00.

Despre cei doi creatori și lucrările lor va vorbi arh. Anca Filip, autor al expozitiilor și coordonator al proiectelor culturale din cadrul Institutului Național al Patrimoniului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.