Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: Seară de film incendiar la Galeria Calpe

0

Pelicula Culturală vă invită miercuri, 30 aprilie, de la ora 19.00, la filmul Incendii, în regia lui Denis Villeneuve, la TIMIȘOARA Galeria Calpe, clădirea Bastion Theresia corp D, Str. Hector nr 1

IN

Filmul Incendii a fost recompensat cu 36 de premii și 10 nominalizări printre care: o nominalizare la premiile Oscar în 2011 pentru Cel mai bun film străin, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Veneția, etc. și este proiectat la Timișoara prin amabilitatea Asociației Macondo din București.

Gemenii Jeanne Simon și Marwan primesc prin testament de la mama lor două scrisori: una pentru tatăl lor, despre care se credea că e mort, şi alta pentru fratele lor despre a cărui existență au aflat abia atunci. În tot acest mister, care învăluie moștenirea lăsată de mama lor, Jeanne hotărăște să plece în Orientul Mijlociu pentru a cerceta trecutul familiei despre care realizează că nu știe aproape nimic. Cu ajutorul notarului familiei gemenii refac povestea femeii care i-a adus în această lume, descoperind o soartă tragică, marcată pentru totdeauna de război, ură dar, în același timp, și o femeie cu un curaj excepțional.

Proiecția din această lună va avea loc în Bastionul Theresia, construit între anii 1730 – 1735 fiind cea mai mare bucată de zid păstrată din vechea  Cetate a Timișoarei. Astăzi este folosit ca pasaj, dar găzduiește și spații comerciale și expoziționale printre care și Galeria Calpe, care este gazda proiecției din această lună. Galeria Calpe promovează arta contemporană prin expoziții, dezbateri, simpozioane, tabere de creație, editare de materiale tipărite; oferă spre vânzare sau spre închiriere lucrări de artă și organizează evenimente culturale interdisciplinare.

Ne va vorbi despre valoarea arhitecturală şi istorică a clădirii invitatul nostru special, Istoricul Ioan Haţegan, reputatcercetător al istoriei Banatului și co-autor al manualului Istoria Timişoarei. Iar domnul Călin Petcana ne va prezenta pe scurt povestea frumoasei galerii pe care o administrează.

Și pentru că evenimentul se va desfășura într-o galerie de artă și se apropie Ziua Internațională a Copiilor, ne dorim să oferim o zi specială și celor 55 de copii sprijiniți de Centrul pentru minori Sfântul Nicolae organizând un atelier de pictură împreună cu aRtelierul de idei. Astfel, biletele de acces la film sunt pânze pentru pictură în format A4, pensule și culori acrilice. aRtelierul de idei se adresează copiilor și își propune stimularea creativităţii şi inteligenţei, dezvoltarea manualităţii, încurajarea comunicării şi a jocului în echipă, pentru o exprimare liberă şi pentru a porni în viaţă cu încredere.

Pentru detalii ne puteți urmări pe www.facebook.com/PeliculaCulturala.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.