Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: Proiect de promovare a porților istorice

0

A demarat Poartă ARTĂ!

Lucrările de recondiționare a porții aparținând imobilului istoric aflat pe strada 16 Decembrie 1989, nr. 12 au început în cursul săptămânii trecute. Sub coordonarea domnului arhitect Daniel Tellman, ”poarta cu nasturi” a fost demontată și dusă în atelier spre a fi recondiționată, urmând ca în 15 septembrie 2015, dată la care se vor încheia acțiunile de recondiționare, să fie remontată.

Proiectul Poartă ARTĂ! derulat de Asociația Culturală Kratima și cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara și Administrația Fondului Cultural Național, are ca obiectiv principal promovarea porților istorice din Timișoara, ca elemente de patrimoniu construit, printr-o serie de acțiuni și evenimente culturale ce se vor desfășura între 25 -29 septembrie 2015.
Afis A1

Demers complex, „Poartă ARTĂ!” este un proiect integrator, adresat comunității şi menit să trezească interesul acesteia pentru patrimoniul construit al Timişoarei. Porțile Timișoarei deschid drumul spre istoria orașului. În Timişoara, majoritatea clădirilor de patrimoniu fac parte din moştenirea Imperiului Austro-Ungar, care a adus oraşului o înflorire economică inegalabilă şi referinţe stilistice inspirate din curente artistice prezente la Budapesta şi Viena.

Poarta istorică selecționată spre a fi renovată în această primă ediție a Festivalului Poartă ARTĂ!, cunoscută și sub denumirea ”poarta cu nasturi” reînvie povestea unui meșteșug. Pe strada 16 Decembrie 1989, numărul 12 locuia un ”năsturar” cunoscut de timișorenii din toate colțurile orașului. Meseria de ”năsturar” nu mai există astăzi, însă caseta de pe poarta acestuia în care erau expuși nasturii îmbrăcați cu migală, amintește de lumea de odinioară a meșteșugarilor și a breslelor.

Prin protecţia şi restaurarea patrimoniului construit local sunt asigurate premisele pentru ca opinia publică să fie mai bine informată asupra memoriei istorice a Timișoarei.

În acest context, un proiect precum „Poarta ARTĂ!” completează şi sprijină o astfel de iniţiativă, încercând să sensibilizeze publicul larg faţă de importanţa renovării şi punerii în valoare a patrimoniului construit al Timişoarei, printr-un demers adaptat contextului cultural actual.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.