Timișoara: Prelegere filosofică – Sufismul

0

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită miercuri, 7 decembrie 2016, de la ora 19:00, să participați la o prelegere filosofică intitulată SUFISMUL.

Prezintă: Ioana NEGREA

Loc de desfășurare: Ambasada, str. Anton Seiller nr. 2, Timișoara.

unnamed

Sufismul indică faptul că viața are multiple dimensiuni, iar calea materială este doar una dintre ele, nu e unica și nici cea care ne poate duce prea departe; e sora cea mai săracă dintre toate posibilitățile vieții noastre. Această cale ezoterică din inima Islamului arată că sensul cel mai înalt al vieții omului constă în orientarea înspre acele Adevăruri permanente și universale, pe care le regăsim în interiorul tuturor tradițiilor umanității. Sufismul transmite o învățătură bazată pe aceste Adevăruri și o cale practică prin care omul își poate ancora viața în ele.

Dintre temele abordate în conferința despre Sufism, menţionăm:

o Sufismul: o cale ezoterică

o Alchimia transformărilor în pelerinajul spre centrul ființei umane

o Studiu de caz: Rumi – poetul mistic și părintele dansului dervișilor.

Intrarea este liberă.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.