Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: Prelegere filosofică – Arhitectura sacră

0

Vă invităm joi, 19 noiembrie, ora 19:00, să participați la prelegerea filosofică: Arhitectura Sacră, parte din programul evenimentului Zilele Filosofiei – ediția a X-a – Cetatea Ideală.

Arhitectura sacra Conferinta - MICPrezintă: Robert Szepesi
Loc de desfășurare: Casa Adam Muller Guttenbrunn, str. Ghe. Lazăr nr. 10-12

„Calea cea mai sigură către cunoașterea adevărului este Natura” – proverb egiptean
Omul a simțit dintotdeauna nevoia să construiască – de la clădiri, la cetăți și până la civilizații. Însă a construi și doar atât nu i-a fost niciodată suficient. L-a preocupat mereu și dăinuirea structurilor cărora le-a dat naștere. Ce anume caracterizează o structură durabilă? Care sunt secretele pe care le-au aplicat cei care au dat naștere acelor opere care au dăinuit mii de ani, ieșind parcă în afara timpului pentru a-i ghida pe cei ce astăzi încearcă să-și croiască un drum prin puternicul curent al cotidianului? Putem oare avea acces la învățăturile pe care ei le-au descoperit și, mai ales, să le utilizăm la rândul nostru în cadrul propriilor creații?
Clădim în fiecare clipă un drum a cărui viziune este mereu aceeași – un viitor mai bun. Îl construim sperând ca el să fie ceva solid, pe care să putem merge fără ca el să dispară înainte de a putea ajunge la destinație. Cum putem da naștere unui astfel de drum, și cum anume îi putem asigura stabilitatea de care are nevoie pentru a putea păși împreună, ca civilizație, pe acesta?

Întregul program al evenimentului Zilele Filosofiei, îl puteți consulta pe www.noua-acropola.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.