TIMIȘOARA: Prelegere filosofică – Arhitectura sacră

0

Vă invităm joi, 19 noiembrie, ora 19:00, să participați la prelegerea filosofică: Arhitectura Sacră, parte din programul evenimentului Zilele Filosofiei – ediția a X-a – Cetatea Ideală.

Arhitectura sacra Conferinta - MICPrezintă: Robert Szepesi
Loc de desfășurare: Casa Adam Muller Guttenbrunn, str. Ghe. Lazăr nr. 10-12

„Calea cea mai sigură către cunoașterea adevărului este Natura” – proverb egiptean
Omul a simțit dintotdeauna nevoia să construiască – de la clădiri, la cetăți și până la civilizații. Însă a construi și doar atât nu i-a fost niciodată suficient. L-a preocupat mereu și dăinuirea structurilor cărora le-a dat naștere. Ce anume caracterizează o structură durabilă? Care sunt secretele pe care le-au aplicat cei care au dat naștere acelor opere care au dăinuit mii de ani, ieșind parcă în afara timpului pentru a-i ghida pe cei ce astăzi încearcă să-și croiască un drum prin puternicul curent al cotidianului? Putem oare avea acces la învățăturile pe care ei le-au descoperit și, mai ales, să le utilizăm la rândul nostru în cadrul propriilor creații?
Clădim în fiecare clipă un drum a cărui viziune este mereu aceeași – un viitor mai bun. Îl construim sperând ca el să fie ceva solid, pe care să putem merge fără ca el să dispară înainte de a putea ajunge la destinație. Cum putem da naștere unui astfel de drum, și cum anume îi putem asigura stabilitatea de care are nevoie pentru a putea păși împreună, ca civilizație, pe acesta?

Întregul program al evenimentului Zilele Filosofiei, îl puteți consulta pe www.noua-acropola.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează