@Timișoara: Pictează Calendarul aztec, interpretează-l şi ia-l acasă!

0

Vă invităm la un atelier de pictură pe basorelief având ca temă Calendarul aztec – despre timp şi destin.

  • Fii gata de îmbarcare, fă cunoştinţă cu simbolurile precolumbiene din mini-expoziţia de reproduceri arheologice după opere cu o vechime de circa 3.500 de ani;
  • Descoperă conceptele-cheie ale civilizaţiei aztece despre om, viaţă, moarte, destin, virtute şi idealuri;
  • Pictează şi descifrează simbolurile Calendarului aztec, o sculptură ceremonială de 35 de tone, sinteză a cunoştinţelor ştiinţifice, filosofice, etice şi religioase proprii.
  • Revenind din această odisee, află caracteristicile propriului caracter şi predispoziţiile acestuia, conform zilei de naștere calculate după calendarul aztec.

Curs_pictura

Atelierul include:
1. Aspecte teoretice:

* Istoria popoarelor precolumbiene, cu vizionarea unei mini-expoziţii de basoreliefuri;
* Mitologie şi simbolism aztec;
* Descifrarea calendarului aztec.

2. Aspecte practice:

* Tehnică de pictură pe basorelieful Calendarul aztec;
* Interpretarea calendarului aztec;
* Calculul zilei de naștere conform calendarului aztec și descoperirea semnificației acesteia.

Programul atelierului este după cum urmează:

* Sâmbătă, 6 decembrie, între orele 10.00 – 17.00: Calendarul aztec şi Războiul Înflorit – omul faţă în faţă cu el însuşi
* Duminică, 7 decembrie, între orele 10.00 – 17.00: Calendarul aztec şi Timpul – omul faţă în faţă cu destinul

Atelierul este contra cost. Vino cu un prieten şi beneficiezi de o reducere de 20% din preţ. Studenţii şi elevii beneficiază de o reducere de 20%.

Locul desfăşurării atelierului este sediul Asociaţiei Culturale Noua Acropolă: str. 1 Decembrie, nr. 82, Timişoara.

Toate materialele sunt puse la dispoziţie de organizatori. Basoreliefurile pictate vor fi păstrate de participanţi. Fondurile strânse vor fi direcţionate spre susţinerea activităţilor de voluntariat civic, educaţional şi cultural, organizate de asociaţie.

Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri, sună la numărul de telefon 0730 930 808 sau scrie-ne pe email:na-timisoara@noua-acropola.ro (mailto:na-timisoara@noua-acropola.ro)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează