Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: „Odată ca niciodată”, seară multiculturală cu proiecţie de film, muzică și responsabilitate socială

0

Pelicula Culturală vă invită joi, 20 februarie, de la ora 19.00, la filmul Once, în regia lui John Carney, la sediul Fundației Balul Vienez, str. Ady Endre, nr. 11, sala vieneză, la mansardă.

 Afis film irlandez mic

Filmul, pus la dispoziție de Ambasada Irlandei în România, este un musical al zilelor noastre. Acţiunea se petrece pe străzile Dublinului, iar coloana sonoră cuprinde cântece ale lui Glen Hansard (din formaţia irlandeză The Frames) – actorul principal – şi ale Markétei Irglová. Filmul a avut 21 de nominalizări la diferite festivaluri și a câștigat 17 premii, dintre care 1 Premiu Oscar în 2006, pentru Cel mai bun cântec original – „Falling Slowly”. „Odată ca niciodată” („Once”) e un muzical romantic unic, non-conformist din multe puncte de vedere, apreciat pozitiv de critici: „Un film care merită să îl vezi de mai multe ori” (Peter Travers, Rolling Stone); „Un film minunat. Ar putea fi cel mai bun film muzical al generaţiei noastre” (Michael Phillips, Chicago Tribune).

Vom avea onoarea de a-l avea alături de noi pe domnul Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei în România, care ne va vorbi în deschidere despre relațiile culturale bilaterale dintre cele două țări. Suntem cu atât mai încântați de prezența domnului Ambasador cu cât acesta va fi la prima vizită oficială la Timișoara, la un eveniment ce pune filmul irlandez în prim plan.

Pentru a vă introduce în atmosfera filmului, în deschidere vom avea un minirecital de chitară-voce susținut deBogdan Racz, un tânăr pasionat de muzică, care va interpreta câteva piese, asemeni personajului principal din film.

Locația care ne găzduiește evenimentul este o clădire în stil Secession, dintr-un cartier plin de istorie al Timişoarei, cartierul Iosefin. Aici are sediul Fundația Balul Vienez de la Timișoara care administrează sala vieneză, pe care o pune la dispoziție diferitelor activități cultural-artistice. Și pentru că în această sală își desfășoară cursurile și o școala de dans, vom asista la o mini-demonstrație de tango argentinean.

Biletele de acces la filmul din luna februarie sunt produse de igienă – săpun, șampon, duș-gel, detergent de rufe -care vor fi donate femeilor sprijinite prin Federaţia Caritas, serviciul Adăpostul pentru femei, victimele violenţei domestice „Maria a Apostolilor”, care a găzduit pe parcursul timpului peste 100 de mame cu copii. Am ales această cauză pentru că în filmul nostru regăsim o mamă care își crește copilul singură.

Pentru detalii ne puteți urmări pe www.facebook.com/PeliculaCulturala.

Timişoara merită o Cinematecă! Pelicula Culturală împreună cu Asociația Marele Ecran și Asociația Camera 4 au creat un chestionar online prin care strânge semnături pentru înființarea unei cinemateci la Timișoara. Vă invităm să vă exprimați opinia și să-l daţi mai departe celor interesați: http://goo.gl/eqGcj5

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.