Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: Meșterii restauratori au descoperit ARTĂ în spatele celor șase straturi de vopsea care acopereau poarta din cartierul Cetate

0

Poarta se deschide meșterilor!
Meșterii restauratori au descoperit ARTĂ în spatele celor șase straturi de vopsea care acopereau poarta din cartierul Cetate.

Lucrările de restaurare începute în luna august la „Poarta cu nasturi” de pe strada 16 Decembrie 1989 nr.12 se apropie de final. Prima poartă aleasă spre a fi restaurată va primi haină nouă prin mâna meșterilor și a artiștilor plastici care redau strălucirea stilului neobaroc.

Aceasta va fi pusă în valoare prin acțiuni culturale organizate la sfârșitul lunii septembrie, în cadrul primei ediții a Festivalului „Poartă ARTĂ!”:
Bulina Poarta Arta 3cm

Vineri, 25 septembrie 2015, ora 18.00
Bd. 16 Decembrie 1989, nr.12
Deschiderea „Poartă ARTĂ!”
Inaugurare poartă restaurată și moment muzical asigurat de cvartetul Clasica, în prezenţa oficialităţilor locale, a sponsorilor, partenerilor şi a Dnei Silvia Demeter-Lowe, arhitecta Prinţului Charles în România

26-30 septembrie 2015
Galeria Calpe/Bastionul Theresia
Expoziţie de artă contemporană „Poartă ARTĂ!”/Curator : Andreea Foanene

Sâmbătă, 26 septembrie 2015, ora 11.00
Galeria Calpe/Bastionul Theresia
Masă rotundă „Poartă ARTĂ !” / Conferinţă de presă
Eveniment organizat în colaborare cu BRCCI, Primăria Timişoara și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș
Invitat de onoare: Doamna Silvia Demeter-Lowe, arhitecta Prinţului Charles în România

Luni, 28 septembrie 2015, ora 20.30
Filarmonica Banatul
Prezentare „Poartă ARTĂ !” în deschiderea concertului UVT, cu prilejul debutului anului universitar 2015-2016

28 septembrie – 2 octombrie 2015
Galeria Calpe
Ateliere literare „Poartă Artă!”
Coordonator : Prof.univ.dr. Adriana Babeţi

Miercuri 30 septembrie 2015, ora 9.30
Aeroportul internaţional „Traian Vuia”
Închiderea „Poartă ARTĂ !”
Art performance

imagini pinhole - poarta arta B (3)
Proiectul „Poartă ARTĂ!” este derulat de Asociația Culturală Kratima, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Administrației Fondului Cultural Național.

Sponsori: ELBA, DELTATEL, BRD Société Générale
Parteneri : Pinhole Moustache, Stone and Bronze, Calpe Gallery, Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara, Universitatea de Vest, Ordinul Arhitecților din România, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul Merlin Timișoara, Filarmonica Banatul, Soundcreation, Colegiul Național de Artă Ion Vidu, Asociația Teatru pentru tine, Asociația Academincă de Artă 3A+, Kerakoll.
Parteneri media : TVR, Radio România Cultural, Radio România Timișoara, România Pozitivă.ro, Stiriong.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.