Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: Launmomentdat în parc este despre oameni!

0

Launmomentdat în parc este un festival pentru iubitorii de muzică electronică. Programul artistic este împărțit pe trei scene de concert. Scena Amazon este dedicată concertelor și DJ seturilor, scena Safari promovează cultura soundsystem, iar scena Tropical este paradisul vinilurilor. Ideea din spatele festivalului este de a accesa muzică nouă și de a ne familiariza cu muzicienii locali. La pupitru vor urca artiștii Mighty Boogie, ZO, Blanilla, Angel, Rapala, Calibro45, Newgotti, Ulises, Mihu, Silvana, OCVCP, Roboțel, We are Creepz, Who:ratio, Alur Duvaal, Mi-tzu, Flo și Von Bruber.

 

MIGHTY BOOGIE

Mighty Boogie reprezintă unul dintre cei mai buni DJ de muzică jungle şi drum and bass din România, fiind influenţat de evenimentele organizate pe la începutul aniilor 2000, de către pionierii AnonimTM şi TMBase. Încă de atunci, şi-a manifestat dragostea şi curiozitatea pentru muzică prin achiziţionarea unui set de pickupuri şi colecţionarea de vinyluri cu muzică reggae, hip hop şi drum and bass.

 

ZO

Născut în Hunedoara și stabilit în Cluj-Napoca, după ani de activitate ca organizator de evenimente, ZO și-a lansat și cariera de Dj. El mixează linii de bass din genuri precum garage, dubstep și bass. A participat la festivaluri importante din țară și a împărțit scena cu Mungo’s Hi Fi, Kaiju, Sukh Knight, Subcarpați și mulți altii.

BLANILLA

Blanilla este DJ și producător de breakbeat și drum & bass, fiind prezent pe scena muzicii românești de aproximativ un deceniu. Este foarte îndrăgit pentru seturile sale energetice și dinamice. Originar din Transilvania, Blanilla a reușit să ia parte la toate festivalurile importante din zona sa, precum TM Base, Electric Castle, Summer Break etc. A colaborat cu o serie de case de discuri internaționale, precum Sound Of Habib din Suedia, V.I.M. Records din Croația, Distinctive și Kindcrime Rec din Anglia.

 

ANGEL

Angel și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din anii 80, pe când urmărea emisiunile de la MTV și MusicBox, difuzate de televiziunile sârbești. La final de mileniu, acesta a cumpărat prima pereche de platane, un mixer și primele viniluri. De atunci, timișoreanul este foarte îndrăgit de public, fiind invitat constant la petreceri și festivaluri. Angel are un stil eclectic atunci când este la pupitru, progresând de la house la soul și de la techno melodic la acid-electro.

 

RAPALA

Rapala este colecționar de muzică încă din anul 2001. Are o colecție bine aleasă de discuri, cuprinzând genuri de la jazz la drum and bass, de la funk la electro. Drumul său inițial a inclus multe proiecte, care au ajutat la consolidarea scenei electro-românești, cum ar fi LBC Kru, Kojokstan Troopers și Sound Tracker. Proiectul lui de suflet rămâne Soulheads din Timișoara, unde ocazional învârte viniluri din zona disco-funk și îi place să improvizeze pe moment.

Rapala străbate România în lung şi-n lat într-o dubiță, în care trasportă un sistem de sonorizare, pentru a aduce bucurie oamenilor pe care îi întâlnește.

 

CALIBRO45

Calibro45 (Leizaboy) colecționează muzică încă din 2001 și participă la evenimente din țară și străinătate, fiind membru activ al grupului Soulheads, alături de Rapala și Mandel. Calibro45 a trecut prin multe stiluri de muzică, de la trip-hop la drum and bass și, mai târziu, la breakbeat. Cu timpul, a introdus în seturile sale piese funk, hip-hop și soul.

 

 

NEWGOTTI

Newgotti este un nume destul de cunoscut pentru scena timișoreană de muzică electronică, fiind membru al grupului AnonimTM. Prima apariție scenică a avut loc acum zece ani. Seturile lui sunt un mix de stiluri, precum break beats și house, învârtind viniluri de la genul liquid beats, la linii grele de bass.

 

ULISES

Ulises este activ pe scena muzicii locale de multă vreme, fiind unul din membrii fondatori ai festivalurilor Sabotage și Launmomentdat în parc. Originar din Jimbolia, Alex Noea a început să mixeze în anul 2003, alături de NTFO, Alex Niggeman și Mihai Popoviciu. Artistul este foarte apreciat pentru energia seturilor sale, exprimând naturalețe în interacțiunea cu publicul. El domină ringul de dans cu genurile techno și house, presărate cu influențe disco, soul și funk. Anul acesta a lansat primele EP-uri care au fost primite foarte bine de publicul targetat.

 

MIHU, SILVANA & OCVCP

Mihu și Silvana sunt foarte îndrăgiți de public, încă de pe vremea când erau amândoi DJ la Bunker în 2009. Apoi, au lansat împreună primele petreceri de synth-pop din Timișoara, care se desfășurau în Al-kimia. OCVCP s-a alăturat duo-ului în 2011, având un istoric muzical în rock și metal. Cei trei alcătuiesc proiectul Hanging Around, fiind extrem de prietenoși și zâmbăreți pe scenă. Playlist-ul lor cuprinde piese electro, disco, oldschool chiar și, new wave.

 

ROBOȚEL (Sensorship)

Roboțel este foarte familiar scenei locale, fiind activ de aproape 18 ani. El a fost pasionat de petreceri și muzică încă de la frumoasa vârstă de 16 ani. A făcut parte din echipa de organizare a  renumitului festival TM Base. Ulterior acesta a renunțat la vechiul obicei de a mixa, în favoarea muzicii house și techno, întorcându-se la discurile de vinil.

 

WE ARE CREEPZ

We Are Creepz este un proiect muzical format în Timișoara la începutul anului 2014, ca și continuare a platformei locale de radio ‘ Groovy Gravy’. Sunetul cu care rezonează duo-ul are un spectru larg de genuri, precum: trip hop, electronica, broken beats, techno sau idm; aceasta fiind și principala caracteristică a set-urilor sau a prestației live propuse de către cei doi: dinamica, energia și versatilitatea selecției și al mixatului. We Are Creepz a produs, până în momentul de față, un album de studio, pe care l-a și lansat în 2016 la casa de discuri Amdiscs. Cei doi produc muzică constant, fiind activi pe propriile platforme de promovare.

 

WHO:RATIO

Who:Ratio a fost dependent de viniluri încă de la începutul anilor 90, în perioada șederii sale în Australia. Astfel, el și-a dezvoltat o pasiune pentru muzica techno, rave și hardcore. A fost invitat să mixeze în diferite cluburi din Sidney, cum ar fi Beatfix, Sahm și Sonic Fiction. În prezent, Who:Ratio locuiește în Timișoara, făcând parte din comunitatea locală de DJ care promovează sunete brute a genurilor techno și house.

 

ALUR DUVAAL

Noul proiect al lui Raul Vladău, semnat Alur Duvaal, este dedicat explorării dimensiunilor ritmice, fizice și hipnotice ale muzicii techno. Dj și producător din Timișoara, și-a început activitatea în 2011, fiind implicat în diverse proiecte muzicale. Piesele lui au câștigat aprecierea artiștilor internaționali, dar și a presei, cele mai notabile fiind Resident Advisor, Vice, Dj Mag, Rinse FM, NTS și Boiler Room.

 

MI-TZU

Mi-tzu și-a lansat cariera de DJ în anul 2012, iar în 2014 a devenit membru în Freenetik Kru. De atunci, a cutreierat diverse locuri și festivaluri, alături de nume consacrate precum Randall, Total Science, Big Bud, Scar, Ulterior Motive, Pennygiles etc. Seturile sale sunt profunde și pline de groove, soul și energie, trecând prin mai multe stări și stiluri.

 

FLO

FLO’ are multe pasiuni și activ de mai bine de 10 ani pe piața evenimentelor din Timișoara. El este atât fotograf, artist vizual și VJ, fiind membru al GRPL / CNTR din 1999 și fost membru al KillahVJZ. Astăzi este unul dintre cei mai solicitați VJ din oraș.

 

VON BRUBER

Von Bruber este un artist român stabilit la Viena. El și-a început cariera muzicală, punând muzică în diferite cluburi de acolo. Are o viziune profundă asupra muzicii house, reușind să tenteze publicul la dans. Seturile lui combină genurile post-dance precum post-punk, new wave, goth-rock, electric funk, italo și nu-disco. Adeseori, folosește sunete exotice,  care fără prea mult efort, cresc entuzismul publicului.

Alături de acești artiști, se vor prezenta la festival și Interstellar Funk, Loefah, Esa, Dubapest HiFi, Omelette și Mud Boulevard. Urmăriți evenimentul online, aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.