Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timișoara: Lanmomentdat în parc II – Ediție specială dedicată muzicii pe vinil

0

În acest weekend, 23 și 24 august, vă așteptăm la o nouă ediție a festivalului “Launmomentdat în parc”. De data aceasta, în cerc mai restrâns, în Parcul Civic din Timișoara, alături de DJ locali și colecționari de viniluri. Programul este împărțit pe două zile: vineri de la 16:00 la 23:00, iar sâmbătă de la 12:00 la 23:00. Intrarea este liberă.

Scena Tropical reunește toți iubitorii de plăci de vinil, iar de la pick-up, nu vor lipsi Alur Duvaal, Angel, Calibro45, Mihu și Silvana, Mi-tzu, Newgotti, OCVCP, Riot199, Roboțel, Virgil și Who:ratio. Colecțiile lor de plăci cuprind genurile de muzică techno, house, disco, breaks, new wave etc.

Sâmbătă, petrecerea continuă după ora 00:00, la Hamei ( I. H. Pestalozzi 22), cu Alur Duvaal, Phoneme, Tudor și Virgil. Biletele sunt în valoare de 15 lei și se vor putea achiziționa de la intrare.

ALUR DUVAAL

Noul proiect al lui Raul Vladău, semnat Alur Duvaal, este dedicat explorării dimensiunilor ritmice, fizice și hipnotice ale muzicii techno. Dj și producător din Timișoara, și-a început activitatea în 2011, fiind implicat în diverse proiecte muzicale. Piesele lui au câștigat aprecierea artiștilor internaționali, dar și a presei, cele mai notabile fiind Resident Advisor, Vice, Dj Mag, Rinse FM, NTS și Boiler Room.

ANGEL

Angel și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din anii 80, pe când urmărea emisiunile de la MTV și MusicBox, difuzate de televiziunile sârbești. La final de mileniu, acesta a cumpărat prima pereche de platane, un mixer și primele viniluri. De atunci, timișoreanul este foarte îndrăgit de public, fiind invitat constant la petreceri și festivaluri. Angel are un stil eclectic atunci când este la pupitru, progresând de la house la soul și de la techno melodic la acid-electro.

CALIBRO45

Calibro45 (Leizaboy) colecționează muzică încă din 2001 și participă la evenimente din țară și străinătate, fiind membru activ al grupului Soulheads, alături de Rapala și Mandel. Calibro45 a trecut prin multe stiluri de muzică, de la trip-hop la drum and bass și, mai târziu, la breakbeat. Cu timpul, a introdus în seturile sale piese funk, hip-hop și soul.

MIHU, SILVANA

Mihu și Silvana sunt foarte îndrăgiți de public, încă de pe vremea când erau amândoi DJ la Bunker în 2009. Apoi, au lansat împreună primele petreceri de synth-pop din Timișoara, care se desfășurau în Al-kimia.  

MI-TZU

Mi-tzu și-a lansat cariera de DJ în anul 2012, iar în 2014 a devenit membru în Freenetik Kru. De atunci, a cutreierat diverse locuri și festivaluri, alături de nume consacrate precum Randall, Total Science, Big Bud, Scar, Ulterior Motive, Pennygiles etc. Seturile sale sunt profunde și pline de groove, soul și energie, trecând prin mai multe stări și stiluri.

NEWGOTTI

Newgotti este un nume destul de cunoscut pentru scena timișoreană de muzică electronică, fiind membru al grupului AnonimTM. Prima apariție scenică a avut loc acum zece ani. Seturile lui sunt un mix de stiluri, precum break beats și house, învârtind viniluri de la genul liquid beats, la linii grele de bass.

OCVCP

OCVCP , membru al generației Y, se simte legat atât de muzică anilor 80′, ecourile acesteia din anii 90′, cât și de metamorfozele ei, care influențează muzica secolului 21. Aceasta îmbină genuri ca synthwave, italo disco, electro funk, early house, new wave și oriental/world.   

PHONEME

Phoneme este activ pe scena muzicii electronice românești încă de prin 2003. El compune seturi pline de energie, care cuprind un amalgam de stiluri de muzică, de la breakbeats la dubstep, de la jungle la drum & bass. În 2008 și 2009 a găzduit o emisiune săptămânală la BreaksFM radio din Marea Britanie, care a fost preluată ulterior și de radiourile iBreaks, Digitally Imported, PlayFM or A-Plus. În prezent se focusează pe propriile proiectele: Bass Request și Sub:Control din Timișoara.

RIOT199

Riot199 este proiectul lui Tibi Szalma, DJ-ul în vârstă de 23 de ani care îmbină muzica techno și electro cu influențe disco, house dub și funk.
Tibi a fost atras de muzică încă de la vârsta de șapte ani, când a început să studieze diferite instrumente. A pornit la drum cu vioara și pianul, iar ulterior s-a specializat pe instrumentele de percuții. Pasiunea pentru muzica electronică și-a descoperit-o în liceu, iar în urmă cu câțiva ani a început să producă piese în studio.

ROBOȚEL (Sensorship)

Roboțel este foarte familiar scenei locale, fiind activ de aproape 18 ani. El a fost pasionat de petreceri și muzică încă de la frumoasa vârstă de 16 ani. A făcut parte din echipa de organizare a  renumitului festival TM Base. Ulterior acesta a renunțat la vechiul obicei de a mixa, în favoarea muzicii house și techno, întorcându-se la discurile de vinil.

TUDOR

Tudor, născut în Hunedoara a început să mixeze în anul 2009. El a participat în cadrul multor petreceri și festivaluri din țară, printre care TMbase, Arena DnB, dar și peste hotare. Tudor a împărțit pupitrul cu mulți artiști de calibru din sfera drum and bass și dubstep, precum The Others, Subscape, Caspa, Emalkay, Bare Noize, State of Mind, Jay 5, Sukh Knight, Eddie K și alții. Seturile lui îmbină diverse genuri de muzică, de la breaks la grime și de la dubstep la muzică 4/4.

VIRGIL

Virgil este un DJ și producător foarte carismatic și de origine din București. El este foarte îndrăgit pentru seturile sale eclectice. În ultima vreme, se concentrează să-și îmbogățească colecția de viniluri, fiind adeptul genurilor new beat, italo și tropical.

WHO:RATIO

Who:Ratio a fost dependent de viniluri încă de la începutul anilor 90, în perioada șederii sale în Australia. Astfel, el și-a dezvoltat o pasiune pentru muzica techno, rave și hardcore. A fost invitat să mixeze în diferite cluburi din Sidney, cum ar fi Beatfix, Sahm și Sonic Fiction. În prezent, Who:Ratio locuiește în Timișoara, făcând parte din comunitatea locală de DJ care promovează sunete brute a genurilor techno și house.

Mai multe detalii puteți găsi aici – https://www.facebook.com/events/1199979136848218/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.