TIMIȘOARA: film spaniol în spațiu neconvențional

0

Invitație la film spaniol în spațiu neconvențional la Teatrul Național

Ce au în comun filmul spaniol, baletul și vârstnicii? Un nou eveniment marca Pelicula Culturală! Vă invităm joi, 28 noiembrie, de la ora 19.00, la o seară de film spaniol în sala de balet a Teatrului și Operei Naționale Timișoara, în beneficiul vârstnicilor din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez din Timișoara.

“Azul oscuro casi negro” („Albastru închis aproape negru”) prezintă o stare de spirit, un viitor nesigur, o culoare pe care nu o recunoaștem tot timpul, care variază în funcție de lumină, mediu și stare. Acesta este și titlul filmului în regia lui Daniel Sánchez Arévalo ce îl vom prezenta.
Jorge şi-a petrecut ultimii ani muncind din greu, îngrijindu-și tatăl și amânându-şi visele şi idealurile. Însă exact atunci când iubita lui din copilărie Natalia se întoarce acasă, ajunge să o cunoască şi pe Paula, o femeie cu care dezvoltă o relație neobișnuită. Datorită ei, Jorge învață să nu se mai simtă tot timpul responsabil și în final se confruntă cu propriile dorințe, ignorând ceea ce așteaptă lumea din partea lui.

Filmul a fost ales dintr-o listă de peste 20 de filme puse la dispoziție de Ambasada Spaniei în România, căreia îi mulțumim pentru amabilitatea de a susține acest proiect. Deși este primul film al lui Daniel Sánchez Arévalo, acesta a câștigat numeroase premii importante la festivaluri internaționale, printre care trei premii Goya, două premii la Festivalul de Film de la Veneția, un premiu la Festivalul de Film Nopți Negre în Tallin, șamdp.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Teatrul Național Timișoara și Opera Română din Timișoara, care sunt gazdele evenimentului, având amabilitatea de a pune la dispoziție sala de desfășurare a proiecției. Și pentru că ne vom afla într-un spațiu inaccesibil publicului larg – sala de repetiții a baletului Operei Române – vom avea plăcerea de a o avea alături pe Carmen Cojocaru, solist balet, șeful secției de balet și coregraf, care ne va introduce în atmosfera unei repetiții de balet, răspunzând curiozitățlor publicului legate de această meserie.

Biletele de acces la acest eveniment sunt sticle cu ulei și/sau pachete de zahăr care vor fi donate celor 55 de vârstnici îngrijiți la domiciliu de Serviciul de Ajutor Maltez din Timișoara. Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă vrem să nu le lipsească din cămară aceste alimente de bază, mai scumpe, dar necesare pentru a avea o masă decentă.

Pentru detalii ne puteți urmări pe www.facebook.com/PeliculaCulturala.

FILm spaniol pelicula culturala

 

Timişoara merită o Cinematecă! Pelicula Culturală împreună cu Asociația Marele Ecran și Asociația Camera 4 au creat un chestionar online prin care strânge semnături pentru înființarea unei cinemateci la Timișoara. Vă invităm să vă exprimați opinia și să-l daţi mai departe celor interesați: http://goo.gl/eqGcj5.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează