TIMIȘOARA: Exercițiu plastic de neratat la Casa Artelor

0

Casa Artelor este, din nou, gazdă bună pentru arta plastică inspirată și adevărată. Joi, 6 octombrie, de la ora 18.00, galeria Pygmalion își deschide porțile pentru un demers artistic ce nu trebuie ratat. Semnătura pusă pe portretele de pe simeze îi aparține lui Sorin Iosub. Expoziția sa, intitulată TRANSFIGURARE, stă spre privire și înțelegere vreme de trei săptămâni.

afis

“Două dintre reperele stilistice ale picturii lui Sorin Iosub sunt suprarealismul şi dadaismul, în această ordine şi derivate cu prefixul “post”. Aspectele de factură expresionistă, prezente şi ele într-o sumă de lucrări, au mai degrabă funcţia de citate vizuale decât de jaloane morfologice. Indiferent de subiect, iconografie sau referinţe culturale, relaţionarea cu imaginarul este o constantă în creaţia artistului, ale cărui abordări interferează deopotrivă subconştientul colectiv şi dicteul automat.” – spune criticul de artă,  Mihai Plămădeală

Despre artist și creația sa va vorbi, la vernisaj, scriitorul Robert Șerban. Expoziția este deschisă până în 25 octombrie.

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.