TIMIȘOARA: “COPIL ÎN EUROPA” Ediţia a VIII-a – Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineri

0

“COPIL ÎN EUROPA” Ediţia a VIII-a
– Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineri
Data: 22 – 26 octombrie 2015
Locul de desfășurare:
– Teatrului “Merlin” Timişoara- Bulevardul Regele Carol I (Bulevardul Tinereţii), nr. 3
– Casa de Cultura a Studenților- Bulevardul Regele Carol I
– Casa de Cultură a Municipiului Timișoara- Strada Miron Costin, nr. 2
– Casa Armatei- Piața Libertății Nr 5

COPIL IN EUROPA

În perioada 22 – 26 octombrie 2015, Asociaţia Culturală “Pentagon” va fi inițiatoarea și gazda celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineri “Copil în Europa”.

Vom bate gongul joi, 22 octombrie, la ora 11.00 pe scena Teatrului “Merlin”, iar activitățile din zilele următoare vor fi împărțite în mai multe spații: Casa Studenților, Teatrul “Merlin”, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Casa Armatei; în toate cele cinci zile activitățile vor dura pâna seara, iar festivitatea de premiere a laureaților va avea loc luni 26 octombrie la ora 17.00.

În cadrul festivalului, trupele invitate vin să-şi prezinte aptitudinile dramatice şi artistice DAR și să învețe din secretele artelor scenice și permormative de la profesioniști în diverse arte ale spectacolului. Trainerii le vor dezvalui o parte din aceste taine în timpul atelieror festivalului: Commedia dell’arte, pantomimă, improvizație comică, clovnerie, păpușerie, circ, canto, machiaj scenic, scenografie.

Mai mult decât atât, organizatorii au pregătit activităţi şi întâlniri „informale”, unde toţi amatorii de teatru se pot cunoaşte mai bine şi se pot relaxa, pot dezbate idei legate de teatrul tânăr de astăzi din România și pot încerca să găsească răspuns sau sprijin pentru realizarea proiectelor viitoare.

Au fost invitate să se înscrie pentru preselecţie trupe de copii şi tineri, atât dintre cele care au mai participat la ediţiile anterioare, cât şi noi venite. Suntem bucuroși că în acest an avem invitați din toate colțurile țării și sperăm să ne putem dezvolta în continuare pe această direcție.

De asemenea, s-au înscris și tineri cu one man/woman show- uri și monoloage, festivalul incluzând atât trupe de liceu, cât şi o secţiune junior şi mixtă.

Noutatea ediției este prezența unui spectacol invitat de teatru nonverbal din Bucurestiș vorbim despre “Bună varianta rea”, aparținând companiei “Kubik” și promovat de “Euteascult”.

Juriul va fi format, deasemenea, din profesionişti: actori, regizori şi cronicari , care vor fi atenți și răbdători la fiecare spectacol în parte și cât se poate de imparțiali.

intrarea la toate spectacolele și atelierele este gratuită şi reprezintă o şansă minunată de a vedea cum se naşte magia şi cum timpul îşi pierde cursul cu ajutorul unor adolescenţi plini de entuziasm şi talent.

Detalii și informatii legate de programul festivalului puteți obține pe site-ul: www.ac-pentagon.ro și pe pagina: http://www.ac-pentagon.ro/index.php/festivalul-de-teatru-copil-in-europa-3/129-festivalul-de-teatru-pentru-copii-si-tineret-copil-in-europa-8

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.