Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: Conferință și workshop de design grafic cu Ian Anderson — The Designers Republic TM

0

Conferință și workshop de design grafic

WE DESIGN THE PEOPLE, THE WORLD COPIES US TM

cu Ian Anderson — The Designers Republic TM

26.09.2014 @ TypopassageTM (D’arc Mal), Timișoara

 poster-TDR-TPTM

Graphic designerul britanic Ian Anderson, fondatorul studioului The Designers RepublicTM este prezent pe 26 septembrie la Timișoara, unde va susține, în premieră în România, o conferință și un workshop la invitația micro-muzeului de artă tipografică și design TypopassageTM.

PROGRAM: vineri, 26 septembrie 2014

11:00 înscrierea participanților

12:00 CONFERINȚĂ: A TO Z OF TDRTM

14:00 brunch

15:00 WORKSHOP: POINTLESS

21:00 DJ SET: Ian Anderson vs.  AnonimTM

LOCAȚIE:

TypopassageTM – D’arc Mal, Pod Tinereții, Timișoara (în caz de vreme nefavorabilă – D’arc Cafe, P-ța Unirii)

TAXA DE PARTICIPARE:

100 lei (în limita locurilor disponibile), include accesul la conferință, workshop, brunch & party.

Participanții se pot înscrie online, mai multe detalii fiind disponibile pe pagina de facebook TypopassageTM.

În 1995, în thrillerul Hackers,  Angelina Jolie își testa abilitățile cu un joc video intitulat WipEout. Anul următor, sub semnătura studioului The Designers Republic, prototipul din film devenea un fenomen mondial în lumea gamingului, înglobând într-o grafică revoluționară elemente de inovație, zeitgeist și marketing.  Despre conceptul brandului WipEout, gândirea în designul grafic, contextele comunicării vizuale și munca din spatele unor proiecte iconice de design grafic (printre care și recent lansatul album Syro semnat Aphex Twin) va vorbi chiar autorul acestora, Ian Anderson, fondator al studioului The Designers RepublicTM la conferința de la Timișoara organizată de TypopassageTM.

Interesant atât pentru studenți cât și pentru profesioniști, dar și pentru cei pasionați de mecanismele creativității, workshopul condus de Ian Anderson va aborda teme legate de brieful creativ, narațiunea în design, comunicare etc. Totul punctat de imagini provocatoare, mesaje abstracte și interogații incitante marca The Designers RepublicTM.

Evenimentul marchează închiderea expoziției TypopassageTM din pasajul de sub podul Tinereții, care în acest an a prezentat 12 afișe semnate Ian Anderson alături de 4 instalații video ce au tematizat creațiile The Designers Republic. Aflat la cea de-a treia ediție, workshopul anual TypopassageTM i-a avut ca invitați în anii anteriori pe Ciprian Isac de la Graphic Font (București) – cu Grafică fără computer, și pe Ian Wilker, Hijalti Karlsson și Nicole Jacek de la Karlssonwilker Inc. (New York) – cu Another Day –  Another Adventure.

Parteneri: Synopsis:, D’arc, AnonimTM, Electronic Resistance, Mokum Café, U-man

Sponsori: Hotel Reghina, Cofetăria Codrina, Suppa Bar. Cu sprijinul: Hostel Costel, Facultatea de Arte Timișoara

THE DESIGNERS REPUBLIC™ a avut un impact semnificativ asupra culturii vizuale din ultimele decenii, impact ce s-a extins la nivel global dincolo de granițele designului grafic, definind limbajul vizual al muzicii dance/electronice și influențând masiv imaginea jocurilor pentru consolele Sony Playstation.  Legiunile de fani de pe toate meridianele și influența majoră asupra unei întregi generații de designeri confirmă statutul de ”cel mai copiat studio de design din lume” al TDRTM.

IAN ANDERSON, liderul studioului The Designers RepublicTM, este un designer auto-didact (a studiat filosofia la Universitatea Sheffield).  A luat primul contact lumea designului grafic realizând coperți de albume pentru trupele cunoscuților. Aceștia l-au recomandat altor trupe și curând au urmat și proiecte de design în domenii asociate muzicii (branduri culturale destinate tinerilor, industria jocurilor video (Grand Theft Auto), îmbrăcăminte, electronice (Sony aibo), băuturi răcoritoare (Coca Cola). Staruri ale scenei muzicale britanice au apelat la serviciile TDRTM: Aphex Twin, Autechre, Jarvis Cocker/Pulp, Ministry of Sound, Supergrass, Towa Tei, Moloko, The Orb etc. Stilul aparte al studioului i-a adus recunoaște rea la nivel mondial, urmată de colaborări cu marile branduri, atât comerciale (Adidas, Cartoon Network, Detroit Underground, MTV, Nickelodeon, Nokia, Orange, Pringles, Reebok, Sony, Swatch, VH-1) cât și culturale (EXD – Bienala Lisabona, Universitatea de Arte din Manchester, Festivalul de film documentar DOC/FEST din Sheffield etc).

TYPOPASSAGE TM – micro-muzeu al designului de literă – este un spațiu expozițional neconvențional, un muzeu în aer liber deschis non-stop și accesibil gratuit. Evenimentele TypopassageTM (expoziții, conferințe, ateliere de design grafic) își propun articularea unor dialoguri vizuale între designeri contemporani, nume consacrate sau figuri emergente ale scenei internaționale și autohtone, ale căror lucrări acoperă întregul spectru stilistic de azi.

TypopassageTM

Timișoara, Podul Tinereții (D’arc Mal)

www.typopassage.ro

www.facebook.com/typopassagetm

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.