TIMISOARA: Atelierul de film: un ghid practic în arta filmării

0

Invitație la “Atelierul de film: un ghid practic în arta filmării”Pelicula Culturală organizează în ultimele două weekenduri din luna aprilie un Atelier de film, care își propune să facă o introducere generală în arta filmării.

Atelierul vine în întâmpinarea pasionaților de filmare, celor care au un DSLR acasă dar nu știu cum să-l folosească, celor care lucrează în ONGuri sau au mici afaceri (hand-made artists, graficieni, desenatori, muzicieni, creatori de modă, psiho-terapeuţi, etc.) și vor să-și promoveze activitatea altfel decât prin fotografie, precum și tuturor minților creative dornice să cunoască un nou domeniu interesant, dar inaccesibil, până acum în Timișoara.

atelier PC-01

“Am inițiat acest proiect îndrăzneț cu mai multă încredere atunci când în echipa noastră s-au alăturat trei oameni cu o experiență remarcabilă în domeniu, poate cea mai tare echipa pe care o are Timișoara în acest moment: regizorul şi producătorul Florin Iepan, profesorul universitar Gheorghe Șfaițer și directorul de imagine Cristian Ilea.” a declarat Nicoleta Ciocov, vice-președinte Pelicula Culturală.

Atelierul se dorește o combinație de teorie şi practică, cu exemplificări concrete și muncă în echipă.

“Ne interesează în primul rând nevoilor cursanților, astfel încât sesiunile vor fi modelate pe așteptările și interesele celor prezenți. Fiind o primă încercare de acest fel este un test pentru noi şi suntem curioși să vedem dacă orașul nostru chiar duce lipsă de ateliere creative pe film sau e doar reflexia dorinţelor şi pasiunilor noastre.” a declarat Elisabeta Varga președintele Asociației.

Dacă cererea e mare și dacă se dorește mai mult decât un Atelier de film există deschidere pentru organizarea de cursuri pentru avansați, cu specializări recunoscute și acreditate la nivel național.

“Până atunci însă vă oferim două weekenduri pline de informații prețioase, posibilitatea de a primi feedback la ideile și proiectele personale și mai ales accesul la experienţa şi cunoştinţele a trei oameni care lucrează în domeniu de o viață și care vă pot răspunde tuturor curiozităților și nelămuririlor în ceea ce privește arta filmării.” au declarat organizatorii.

Dacă vreţi să învățați cum să alegeți povestea, cum să pregătiţi structura filmului, care sunt cele mai bune tehnici de încadratură, decupaj, montaj şi multe altele, vă invităm să aflaţi mai multe informaţii despre atelier accesând www.facebook.com/PeliculaCulturală sau contactându-ne pe e-mail betty@peliculaculturala.ro sau nicoleta@peliculaculturala.ro.

Atelierul se va organiza pentru un minim de 10 și maxim 20 de persoane, iar participarea se face pe bază de înscriere.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează