Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timishort 2013 și-a desemnat câștigătorii

0

 Asociația Română a Filmului Independent (ARFI) a anunțat câștigătorii celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional de Film Timishort în cadrul Galei festive din data de 28 aprilie 2013.

În Competiţia internaţională, Trofeul Timishort pentru cel mai bun film a fost câștigat de Pude ver um puma (Argentina 2012, 17 min.), în regia lui Eduardo Williams, în timp ce Mențiunea specială a juriului a mers la Ce que mon amour doit voir (Franta – Portugalia 2013, 10 min.), regia François Bonenfant. Scurtmetrajul Animal Day (Finlanda 2012, 23 min.), regia Tommi Seitajoki, a câștigat Premiul Publicului.

În Competiţia naţională, Premiul pentru cel mai bun film românesc a revenit filmului După fel și chip (21 min.), regia Paulei Oneț, care a câștigat și Premiul publicului. Mențiunea specială a juriului a mers la scurtmetrajele Vocile mării (20 min), regia Ștefan Munteanu, și Tabăra din Răzoare (22 min.), regia Cristi Iftime.

În competiția Videorama, Premiul pentru cel mai bun film experimental a revenit scurtmetrajului Aura tremuratoare a domnișoarei Candace Hilligoss / Miss Candace Hilligoss’ Flickering Halo (Italia, 2011, 13’45”), regia Fabio Scacchioli și Vincenzo Core. Mențiunea specială a juriului a mers la Achill (Germania, 2012, 9’), regia Gudrun Krebitz, și la Generații adezive/ Tape Generations (Olanda, 2011, 2’39”), Johan Rijpma. Filmul I Fink U Freeky (Africa de Sud, 2012, 3’55”), Roger Ballen, a primit Premiul publicului.

Peste 3.700 de spectatori au vizionat filmele de artă și de autor din cadrul Timishort 2013. Ediția a cincea a Festivalului a fost organizată de Asociația Română a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Primăriei și Consiliului Local Timișoara, al Centrului Cultural German Timișoara, al Teatrului Național Timișoara, Van Graph Kfe, Music service Timisoara, Cuib d’Arte, Club SetUp și Rohost.  Parteneri media ai evenimentului au fost: Digi24 Timișoara, TVR Timișoara, Music Channel, Radio Guerrilla, 24 Fun, Observator Cultural, LiterNet, www.opiniatimisoarei.ro, www.eva.ro, www.cinemarx.ro, www.ziare.com și www.blogdecinema.ro.

 

Despre Timishort

Festivalul Internațional de Film Timishort este singurul eveniment de acest gen din România care pune accent pe filmele de artă şi cele de autor, reunind filme în premieră și de debut ale tinerilor regizori din întreaga lume. Timishort reprezintă singurul eveniment cinematografic din zona de Sud-Vest a ţării, reuşind să redeschidă apetitul publicului larg din Timișoara și din zonă pentru manifestări cinematografice de calitate. Festivalul a doborât recordul de intrări înregistrate vreodată în cinematografele din reţeaua de stat în perioada de după Revoluţie.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.