Thrillerul „Câini” deschide programul de toamnă la „Cinemateca românească” de la ICR Londra

0

Programul de toamnă al Cinematecii de la Institutul Cultural Român din Londra se deschide marți, 25 septembrie, cu proiecția filmului ,,Câini”, în regia lui Bogdan Mirică. Premiat la Festivalul de film de la Cannes din 2016 de către Federaţia Internaţională a Criticilor de Film, în secţiunea “Un Certain Regard”, precum și la TIFF şi la Festivalul de Film de la Sarajevo, pelicula îi are în distribuție pe binecunoscuții actori Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu.

Thriller-ul „Câini” este „un labirint moral şi emoţional”, în cuvintele regizorului Bogdan Mirică. „De fapt, prin „Câini“ am vrut să mă apropii de genul ăla de thrillere de prin anii ‘60-’70 – care nu se bazează atât de mult pe acţiune, cât pe aşteptare, pe anticipare. Abordarea asta mi se pare mult mai interesantă şi îmi pare că-ţi dă o satisfacţie mai mare la final. ” Acțiunea se desfășoară într-o zonă din sectorul dunărean al frontierei româno-ucrainene, unde grupările de contrabandiști fac legea.

Bogdan Mirică a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Comunicare din Bucureşti. A fost redactor, editor, copywriter şi scriitor, până când, în 2005, la numai 27 de ani, a devenit cel mai tânăr director de creaţie din advertising-ul european. Interesul pentru cinematografie l-a făcut să plece la Londra. Acolo a studiat scenaristică şi producţie de film la Universitatea Westminster. În cele din urmă a decis să revină în România, unde a început colaborarea cu MediaPro Pictures. După ce a scris câteva scenarii („Ho Ho Ho“, „Las Fierbinţi“ şi „180“), a realizat propriul său prim proiect, „Bora Bora“. În 2013, regizorul a fost selectat în programul Berlinale Talent Campus, la Festivalul de la Berlin. A scris şi co-regizat serialul TV „Umbre“ (2014), pentru HBO România.

„Cinemateca românească” este unul dintre programele permanente ale ICR Londra, menit să pună în valoare filme românești din toate timpurile. Începând cu anul 2017, Cinemateca prezintă o serie de filme românești recente, care nu au intrat în rețelele de distribuție britanice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.