Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Târgul de carte în aer liber “Open Book” la Arad – Prima dată cu edituri invitate din afara graniţelor 5-9 iunie 2019

0

La Arad, un târg de carte se întâlnește cu un festival de literatură în fiecare lună iunie

Între 5 şi 9  iunie se va desfășura la Arad Târgul de carte în aer liber “Open Book”, ediţia a doua, în Piața Avram Iancu, având pentru prima dată invitaţi din afara graniţelor, care aduc cititorilor din Arad apariţii ale unor edituri din Serbia şi Ungaria.

Noi deschidem evenimentul, iar pe dumneavoastră vă aşteptăm să deschideți cărțile.

A doua ediţie a Târgului de carte în aer liber de la Arad „Open Book” se va desfăşura  într-un  pavilion expoziţional mobil amplasat în Piaţa Avram Iancu, simultan cu Festivalul de literatură. „Discuţia secretă”, ajuns la a 6-a ediţie, în organizarea Primăriei Municipiului Arad şi Centrului Municipal de Cultură Arad.

Vă invităm să ne vizitați, să alegeți ceea vă place, să participați la evenimentele editurilor şi să citiți.  Această formulă culturală cu totul aparte, aduce împreună autori, cărți, idei, public şi un model de comunicare modern, eficient şi ingenios pe toate palierele procesului de creație, de la idee şi scriitură, până la lectură şi reflecție.

La această a doua ediţie vor participa 20 de edituri, librării, distribuitori de carte şi universităţi, precum Grupul editorial All, Grupul editorial Art, Editura Atman, Editura Brumar, Casa literelor – Anticariat şi librărie, CCAHI, Curtea Veche Publishing, Editura Gramma, Editura Herald, Grupul editorial Litera, Editura Mirador, Editura Nemira, Editura Nomina, Editura Predania, Editura Sens. Tritonic Books, Editura Vremea, iar ca invitate din afara graniţelor Editura Libertatea – Panciova, Voivodina, Serbia, Editura Noi – Jula, Ungaria şi Editura Tibiscus – Uzdin, Voivodina, Serbia.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, declara :  „În anul Centenarului, agenda culturală a orașului nostru a fost îmbogățită și prin organizarea primei ediții a Târgului de carte, eveniment al cărui rol fundamental este acela de a promova lectura, dar și accesul la informație, element esențial în orice societate democratică. Continuăm acest demers prin ediția secundă a Târgului de carte, cu încredere în puterea cuvântului scris și în rolul cărții, garant al păstrării memoriei colective, al dezvoltării conștiinței sociale și al creșterii prin cultură.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri, 5 iunie, ora 12, în Piaţa Avram Iancu. Programul târgului este zilnic între orele 10-20, iar duminică între 10-15. Intrarea este liberă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.