Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Susține Ceau, Cinema! 2017 prin platforma de crowdfunding crestemidei.ro/CeauCinema2017

0

Susține Ceau, Cinema! 2017 prin platforma de crowdfunding crestemidei.ro/CeauCinema2017

„Acest festival ar trebui să devină un brand al orașului”. Este declarația juriului Ceau, Cinema! 2016, format din actorii Alina Ilea și Alexandru Papadopol și regizorul Răzvan Georgescu. Pentru a deveni un brand, festivalul are nevoie să crească. Și să fie tot mai bun. Partenerii indispensabili în această dezvoltare sunt, bineînțeles, spectatorii. Ceau, Cinema! propune un nou pariu: lansează un apel de strângere de fonduri. Scopul este de a aduce în fața publicului, la Timișoara, mai mulți invitați de prestigiu din frumoasa lume a filmului.

Ceau, Cinema! s-a născut din dorința de a reîmprieteni timișorenii cu filmul lor. Să regăsească plăcerea de a vedea un film la grădină, împreună cu prietenii. Și să se convingă că filmele europene sunt zemoase, proaspete și te țin cu sufletul la gură. Exact ca lubenița.

spectatori gradina de vara

Încă de la prima ediție i-am întâmpinat pe spectatori cu lubeniță în loc de popcorn. Și i-am chemat pentru filmul de încheiere la Gottlob. Satul e renumit acum nu doar pentru pepenii dulci, ci și pentru primul cinematograf recondiționat în mediul rural, la 50 de km. de Timisoara.

Reacția publicului la ediția-pilot ne-a încurajat să continuăm. De atunci festivalul a crescut cu fiecare ediție. De la 35 la 50 de filme. De la 15 la 25 de invitați din lumea filmului. De la 3 la 10 spații de proiecție. E și meritul spectatorilor. Peste 5000 în cele trei ediții.

Acum ne întoarcem din nou la public pentru a cere ajutor. Din cauza limitărilor de buget, în anii trecuți nu am reușit să aducem atât de mulți invitați pe cât ne-am fi dorit. Este motivul pentru care lansăm această campanie de crowdfunding. Dacă vom reuși să strângem cei 2000 de euro necesari, îi vom folosi pentru a aduce cu 4 invitați mai mult la ediția a patra.

Succesul acestei campanii ar îmbogăți experiența spectatorilor. Să te întâlnești față în față cu eroii coborâți de pe ecran, face farmecul unui festival de film. Am pregătit recompense faine pentru cei care contribuie. Asta pe lângă recompensa de a pune umărul la un festival, care în fond e al comunității.

Ceau, Cinema! e o sărbătoare a cinemaului european în miez de vară și miez de lubeniță. Cu filme de autor, dar și de public: ficțiune, documentare, animații și scurtmetraje. E un festival în pantaloni scurți, cu o atmosferă lejeră și prietenoasă.

O mână de oameni, două asociații și peste 20 de voluntari au crescut un festival independent. Poate ca e încă mic, de buzunar, dar ăsta e farmecul lui: spectatori, invitați, voluntari visează, timp de patru zile, un vis colectiv de vară.

trofee CeauCinema

Ajută-ne să  creștem Ceau, Cinema!. Natural, organic, așa cum am făcut-o din prima zi. Ne-am bazat de la început pe singurii noștri aliați de nădejde: oamenii din lumea filmului care ne susțin și oamenii care vin la filme. Un festival e mai frumos cu mulți invitați, dar nu poate exista fără spectatori.

Festivalul Ceau, Cinema! se poate sprijini prin platforma de crowdfunding crestemidei.ro/CeauCinema2017. Acolo puteţi introduce suma cu care doriţi să susţineţi proiectul, urmând să fiţi redirecţionat către pagina de procesare a plăţii. Recompensele vor ajunge la cei care ne susţin într-un interval de 25-40 de zile de la încheierea campaniei.

Dacă suma stabilită iniţial nu a fost atinsă, fondurile sunt redistribuite de către donator către alte proiecte active sau sunt returnate la solicitarea acestuia. Clipul de prezentare și mai multe informaţii puteţi găsi pe http://crestemidei.ro/page/FAQ.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.