Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sunt ocupat cu frumusețea interioară. Interviu cu Dalea Marius

0

interviu realizat de *Ana Fiț

interviurile-romaniapozitivaUn spațiu unde poți merge pentru cure de înfrumusețare interioară, te face să ridici ușor din sprânceană, curios să afli detalii. Am stat de vorbă cu Dalea Marius, voluntar încă din prima zi în acest proiect.

Ce este Atelierul de Înfrumusețare Interioară?

„Acasă” cum alintăm noi Atelierul este un loc pentru introspecție. Un spațiu în care nu lași doar papucii la intrare, ci lași și zbuciumul cotidian, orașul agitat.

Apoi, e un loc în care fiecare se poate încărca cu o stare de bine luând parte la activitățile pe care noi le propunem.

Cum s-a născut acest proiect?

Ideea de dăruire necondiționată este cea care stă la baza a tot ceea ce facem. Trei oameni minunați (Denise, Iunia și Tea) au mobilizat toate forțele necesare ca proiectul să înceapă și spațiul să prindă contur. Acum, la aproape 1 an de la deschidere, suntem deja o comunitate de voluntari și susținători.

Ceaiul cald și alte bunătăți, evenimentele, workshopurile, totul este gratuit, iar proiectul este sprijinit exclusiv prin voluntariat și donații. Oricine poate aduce sugestii și îmbunătățiri. Așa au apărut de exemplu bibleoteca cu peste 200 de cărți și colțul cu produse handmade locale.

Ce fel de oameni vin la Atelier?

De la tineri adolescenți, la mămici și seniori, fiecare este binevenit.

Activitățile sunt și ele foarte variate. În cadrul unei săptămâni programul poate să conțină workshop-uri handmade, exerciții pilates, filme cu tâlc, seri povestitoare, competiții de board games, meditație și multe altele.

Ce părere ai, e România o țară frumoasă pe dinăuntru?

Întrebarea este “Suntem noi frumoși pe dinăuntru, fiecare în parte?”.

Cred, și o zic cu tărie, că sunt numeroși oameni frumoși la noi în țară. Să privim cu deschidere și sinceritate, dincolo de superficialitățile zilnice, și îi putem descoperi.

Cu ce începe o cură ușoră de înfrumusețare interioară?

Stai de vorbă cu tine. Află ceea ce îți place și contează pentru tine cu adevărat. Cred că fiecare este dator să își acorde timp pentru el, de la micile plăceri până la întrebările mai profunde. Este o diferență între singurătate și solitudine, zice Osho.

Cum ar suna o invitație la Atelier?

Știi care este aspectul frumos? Că fiecare are parte de o experiență diferită și găsește altceva. Fiecare are propria lui viziune asupra locului. Vino să te redescoperi, asta este invitația mea.

IMG_7556

Despre Atelierul de Înfrumusețare Interioară

Atelierul este un loc în care să te întâlnești cu tine însuți, să privești în adâncul sufletului tău, să-ți regăsești lumina și să strălucești din nou.

Te poți bucura de bibliotecă, ceainărie și numeroasele atelierele (creație, autocunoaștere, fapte bune, terapii). Toate sunt susținute și create doar din donații, oferite de oameni pentru oameni .

Spațiul este deschis de luni până duminică, de la ora 18.00 până la ora 22.00.

Adresa: Timișoara, Str. Gheorghe Lazăr, nr. 8, ap. 02.

Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook: https://www.facebook.com/atelierdeinfrumusetareinterioara/info

Ana Fit*Despre Ana Fiț

Cu peste 6 ani de experiență în marketing, Ana simte o atracție căreia nu-i poate rezista față de tot ceea ce înseamnă social. Proiectele faine, ideile îndrăznețe și oamenii buni îi atrag atenția și îi fac ziua frumoasă. Prețuiește inițiativa și își dorește ca fiecare exemplu pozitiv să devină molipsitor.

Interviurile RomaniaPozitiva, octombrie 2014

Despre autor

avatar

Cu peste 6 ani de experiență în marketing, Ana simte o atracție căreia nu-i poate rezista față de tot ceea ce înseamnă social. Proiectele faine, ideile îndrăznețe și oamenii buni îi atrag atenția și îi fac ziua frumoasă. Prețuiește inițiativa și își dorește ca fiecare exemplu pozitiv să devină molipsitor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.