Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Suedia la Romanian Design Week

0

Sustain Able Voices la Romanian Design Week

Suedia va fi prezentă anul acesta la Romanian Design Week, cel mai important festival multidisciplinar din România care susține dezvoltarea designului și industriilor creative, cu expoziția Sustain Able Voices – Young Swedish Design.

Expoziția Sustain Able Voices cuprinde lucrări selectate dintre proiectele nominalizate la premiul Young Swedish Design (Ung Svensk Form) între 2004 și 2020.

Forța designului și capacitatea acestuia de a induce schimbare este prezentă în lucrările care rezolvă provocări practice din viața noastră de zi cu zi sau sunt dedicate artei și modei. În ultimii ani mediul și clima au constituit principala preocupare a designerilor. Ceea ce au în comun toate proiectele selectate sunt curajul, deschiderea și dorința de a experimenta. Nu toate provocările pot fi rezolvate prin design, dar tinerii designeri joacă un rol cheie în căutarea mai multor soluții durabile, atât pentru mediu, cât și pentru societate.

Expoziția cuprinde postere cu toate lucrările și o parte din obiecte, precum proiectul Puiul Roz (imagine), prin care cei doi designeri de la Nonhuman Nonsense sugerează ca modificările genetice utilizate în acestă industrie să fie folosite pentru a face toate găinile roz. În acest fel, în timp, rămășițele păsărilor ar crea o straturi geologice roz, ca un memento de neșters al obiceiurilor alimentare din epoca actuală. Puiul Roz este un proiect de design speculativ care ne provoacă să reflectăm și să dezbatem structura puterii și producția industrială de alimente la nivel global.

Romanian Design Week va avea loc între 5-13 iunie, iar expoziția Sustain Able Voices va fi deschisă publicului larg si poate fi vizionată gratuit alături de expozițiile de design internațional la spațiul Qreator din Bulevardul Aviatorilor 8A, zilnic, între orele 10:00 și 20:00.

Excelența Sa, Ambasadorul Suediei la București, Doamna Therese Hyden va fi prezentă la deschiderea expoziției în data de 5 iunie la ora 15:00.

Evenimentul va fi organizat ținând cont de distanțarea socială și de toate regulile și recomandările valabile la momentul respectiv. Accesul minorilor nu este permis.

Expoziția Sustain Able Voices este realizată de Svensk Form în colaborare cu Muzeul IKEA și este disponibilă la nivel internațional în colaborare cu Institutul Suedez.

https://fb.me/e/2uqTIHWc2

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.