Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Startul verii se da la Timisoara cu cel mai mare Festival de Tango din vestul tarii, Tango Malena Festival!

0

Pe parcursul a 4 zile si 4 nopti, in perioada 31 mai-3 iunie 2019, evenimentul aflat anul acesta la a 2-a editie va reuni peste 250 de dansatori profesionisti si amatori, din 30 de orase din Romania precum și din alte 8 tari. Festivalul se va desfasura la Clubul de Dans Palladium de pe str. Cuvin, colt cu str. Cornelia Salceanu.

Deschiderea oficiala va avea loc vineri, 31 mai, cu un concert de tango sustinut de orchestra Tanguango din Belgrad, alaturi de solistul Giacomo Medici din Italia, si tot atunci se va da startul petrecerilor de tango, numite “milonga”.

Programul Festivalului include 13 sesiuni de pregatire individuala pentru pasionatii de tango, in vederea aprofundarii tehnicii acestui dans. O componenta importanta o reprezinta de asemenea cele 7 workshopuri sustinute de maestri recunoscuti in plan international,  campioni la diferite editii ale competitiilor de tango: Csongor Kicsi (Romania) si Antonella Terrazas (Argentina), Andres Sautel si Celeste Medina (Argentina), Lucas Molina Gazcon (Argentina) si Judit Somos (Ungaria), Milos Miloradovic si Jelena Minic (Serbia), Dominic Bridge (USA),   Claudiu Grosaru si Mariana Bularga (Romania), Lucian Stan (Romania).

Atmosfera magica a petrecerilor de zi si de seara va fi insufletita de DJ invitati, DJ Pepe (Serbia), Claudiu Grosaru (Romania), Guillermo Monti (Germania), Csongor Kicsi (Romania) si Andrei Mihaescu (Romania).

 

Tango este o arta care apropie oamenii de emotie, ii indeamna sa-si descopere pasiunea pentru dans. De asemenea, sustine colaborarea in echipa si acceptarea unui obiectiv comun. Am organizat acest eveniment din dorinta de a consolida comunitatea de tango in aceasta parte de lume si de a incuraja participantii sa-si urmeze pasiunea pentru aceasta forma de arta, a spus Silviu Gusat – presedintele Asociatiei Tango Malena Timisoara, organizator al Festivalului.

Persoanele interesate să participe la acest eveniment pot accesa site-ul www.tangomalenafestival.ro unde sunt mentionate conditiile de inscriere si participare.

Festivalul Tango Malena Timisoara este partener al festivalului Tango Mistico Week din Budapesta, cele doua evenimente fiind promotoarele unui stil de viata care sa incurajeze cat mai multi oameni sa practice dansul ca forma de relaxare, de distractie, de auto cunoastere si de conectare sociala cu persoane care impartasesc aceeasi pasiune.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.