Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

START „Poartă ARTĂ”!

0

Poarta imobilului aflat pe strada 16 Decembrie 1989, numărul 12, restaurată în cadrul proiectului Poartă ARTĂ!, a fost montată.
Aflată în atelierul de restaurare încă din luna august, poarta a fost recondiționată cu ajutorul meșterilor de la „Stone and Bronze”, coordonaţi de Laurențiu Pîslaru și Cristian Buzilă, sub îndrumarea domnului arhitect Daniel Tellman.

demontarea portii (4) (1)
La sfârșitul săptămânii, poarta va fi inaugurată în prezența domnului viceprimar, Dan Diaconu, a domnului Marilen Pirtea, Rector al Universității de Vest, și a doamnei Silvia Demeter-Lowe, arhitect al Prințului Charles pentru casele din România.

Evenimentul de inaugurare a porții va avea loc vineri, 25 septembrie, ora 18.00, pe strada 16 Decembrie 1989 numărul 12, în prezența sponsorilor, a oficialităților locale și a partenerilor proiectului. Invitat: cvartetul „Clasica” (Marta Teglas-Chiş, Gianluca Vanzelli, Gabriela Dodean şi Marius Bernecker).
Sâmbătă, 26 septembrie, ora 11.00, la Calpe Gallery, va avea loc conferința Poartă ARTĂ!, eveniment organizat în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și Biroul Reabilitare și Conservare Clădiri Istorice din cadrul Primăriei Timişoara.

Invitat de onoare: Doamna Silvia Demeter-Lowe, arhitecta Prinţului Charles în România.

Vor lua cuvântul : Domnul Viceprimar Dan Diaconu, Domnul Director al Direcției Județene pentru Cultură, Sorin Predescu, Domnul Arhitect Șef al orașului, Ciprian Cădariu, Doamna Silvia Demeter-Lowe, arhitecta Prinţului Charles în România și Doamna Violeta Mihalache, Șef Birou Reabilitare și Conservare Clădiri Istorice din cadrul Primăriei Timişoara.

Evenimentul este precedat de vernisajul expoziției Poartă ARTĂ !, curator Andreea Foanene. Expun artiștii : Ana Adam, Lavinia Crețu, Victor Gingiu, Marius Jurca, Livia Mateiaș, Gabriel Bodnariu, Enikő Kálmán, Silvia Râncu-Trion, Nada Stojici și Filip Petcu.

Poartă ARTĂ! este un proiect derulat de Asociația Culturală Kratima cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Administrației Fondului Cultural Național.
FullSizeRender
***
Sponsori: ELBA, DELTATEL, BRD Société Générale, Hella, Senneville
Parteneri : Pinhole Moustache, Stone and Bronze, Calpe Gallery, Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, Universitatea de Vest, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Ordinul Arhitecților din România, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul Merlin Timișoara, Filarmonica Banatul, Soundcreation, Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, Asociația Teatru pentru tine, Asociația Academică de Artă 3A+, Kerakoll.

Parteneri media : TVR, Radio România Cultural, Radio România Timișoara, România Pozitivă.ro, Stiriong.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.