Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spre arbori. Deltă. Florin Ghenade, campanie de finanțare

0

Spre arbori nu se merge o singură dată.

De aceea, Florin Ghenade călătorește spre arborii bătrâni din România de mai bine de trei ani, îi întâlnește, le observă diversitatea și le înregistrează povestea și valoarea estetică în fotografii realizate pe plan film. Acolo, la baza lor, începe să descopere mediul în care rezistă de sute de ani, comunitatea și poveștile strânse de-a lungul timpului. 

recompensa video
Cum putem călătorii cu el?

Prin campania de finanțare Spre arbori. Deltă, lansată pe platforma Creștemidei, Florin Ghenade, ne invită să îl sprijinim, călătorind, fizic sau nu, spre arborii bătrâni din Delta Dunării. Acolo, în Pădurea Letea și Pădurea Caraorman, Florin Ghenade strânge amintiri, gânduri, fragmente de povești cu arbori bătrâni pe care ni le oferă sub forma cărților poștale cu lucrările lui, a unui jurnal digital de călătorie, a fotografiilor, a unui video realizat cu mesajele noastre și un atelier de discuție despre fotografie și natură.

Recompensă // Carte poștală semnată de artist (30 Ron) și un pachet recompense cu box cărți poștale (80 Ron)

De ce să susținem acest proiect?
Pentru că doar așa putem colecta fotografiile pe care Florin Ghenade ni le oferă.
Pentru că astfel vom fi parte dintr-un proiect de fotografie de artă.
Pentru a contribui la construirea arhivei de portrete nocturne cu arbori bătrâni din țară.

Recompensă // Pachet recompense cu video – Trimite-mi un mesaj pentru arbori, iar eu ți-l voi înapoia sub forma unui video realizat de mine în Deltă (100 Ron). În imagine, Florin Ghenade și Tibor Hartel.

Campania de finanțare e lansată pe site-ul Creștemidei.ro – http://goo.gl/1dK1vE – și are ca punct de pornire faptul că, spre arbori, nu se merge o singură dată și că Delta Dunării e o zonă în care proiectul trebuie să ajungă. Suma de 6600 Ron pe care e construită campania reprezintă suma necesară călătoriei în care Florin Ghenade va fotografia arborii, acoperind costruile pentru:
– necesarul de fotografiere – filme foto, închiriere lumini studio și generator;
– transport și cazare. 

Recompensă // Pachet recompense cu Diapozitiv (500 Ron)

Proiectul care stă la baza campaniei, Arbori Bătrâni, a pornit pe fondurile proprii ale artistului, s-a extins apoi odată cu colaborarea cu Galeria Posibilă, în toamna anului trecut o etapă a proiectului a fost co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național) ceea ce a permis producția lucrărilor în print și organizarea unei serii de 4 expoziții și tot atâtea conferințe. În timp, proiectului i s-au alăturat Remarkable Trees of Romania și WWF – World Wide Fund for Nature România.

Acum, Florin Ghenade vrea să extindă comunitatea din jurul proiectului și să continue călătoriile la arbori în zone în care nu a ajuns încă, precum Delta Dunării – o zonă cu arbori bătrâni ce completează conceptul proiectului. 

Florin Ghenade a pornit proiectul de la dorința de a povesti despre fotografie – ca formă de artă, dar și despre arbori – ca ființe care spun povești de multe sute de ani. Vorbind despre fotografie, a ajuns la acest mod de a fotografia arborii – noaptea, fiind doar ei luminați, scoși din contextul în care se află. Astfel, lucrările sale vorbesc despre ce arată fotografia, ce ascunde, ce lasă lumina să se vadă și ce păstrează în întuneric. În pandant, contextul ascuns, e relevat în alte forme – video-uri statice ziua, realizate de Cristian Stănoiu și Serioja Bocsok, sunete înregistrate de Alexandros Raptis, poveștile și legendele surprinse de comunitate ori de media.  

În anii următori, dacă îl susțineți în această campanie, Florin Ghenade va putea avea o arhivă de fotografii cu arbori bătrâni, portrete nocturne, pe care o va include într-o expoziție de amploare și într-un album.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.