Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Spectacolul Autopsie (a unor crime nevinovate) la OFF Theater din Viena

0

În data de 24 aprilie, începând cu ora 19.30, la Sala Albastră a OFF Theater (Kirchengasse 41, 1070 Viena) va fi prezentat spectacolul Autopsie (a unor crime nevinovate)/Auto-psy (de petits crimes innocents) în regia lui Florin Didilescu după texte de Gérald Gruhn și Vasile Leac. Spectacolul va fi jucat în limba franceză, fiind prezentat de trupa de teatru licean francofon AMIFRAN (Asociaţia Română pentru Apărarea şi Cultivarea Francofoniei) din Arad. Reprezentația de la OFF Theater este organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena.

Din trupa AMIFRAN fac parte elevii: Patricia Batki, Cristina Pavel, Andreea Lupei, Sara Codreanu, Edward Horvath, Tudor Rusan, Andrei Maria, Valentin Sas, Valentin Maria, Robert Batki. Muzica spectacolului este semnată de Marius Stoica.

Afis_Amifran_Vienna_2016

Spectacolul liceenilor arădeni este o adaptare bazată pe două texte care tratează teme legate de problemele adolescenților. Cei doi autori, unul francez, Gérald Gruhn și unul arădean, Vasile Leac, s-au cunoscut în toamna anului 2015 la Arad, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ cu ocazia prezentării spectacolul Auto-psy (de petits crimes innocents) în cadrul celei de a XXIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Tânăr Francofon organizat de asociația AMIFRAN. Reprezentația de la Viena reprezintă prima etapă a turneului european susţinut de trupa de teatru în primăvara acestui an și care include oraşele Illkirsh-Graffenstaden (Strasbourg), Lille (Franța) și Gent (Belgia).

Luați doi copii adorabili, un băiețel și o fetiță, privați-i de una sau de două valori capitale considerate în vremurile noastre ca fiind neimportante tocmai pentru că sunt fundamentale, lăsați-i câțiva ani să dospească în singurătatea lor și veți face din ei cei mai inocenți ucigași în serie din istoria crimei.(Gérald Gruhn)

Înfiinţată în 1990, trupa de teatru licean francofon AMIFRAN din Arad reunește elevi de la Colegiul Național „Moise Nicoară“, tineri de la Liceul German „Adam Muller Guttenbrunn“ și de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta“. Atelierul de teatru francofon, pe care asociația AMIFRAN îl propune liceenilor arădeni de peste 25 de ani, se desfășoară pe parcursul întregului an școlar, la sfârşit de săptămână, în regim de șase ore săptămânal, accesul fiind gratuit. Obiectivele principale ale atelierului sunt cultivarea, în rândul tinerilor, a gustului pentru limba franceză, dezvoltarea competențelor de comunicare orală și scrisă în limba franceză, stimularea interesului pentru practicarea teatrului, formarea gustului și deprinderilor de consumator de teatru.

Mai multe informaţii despre activitatea AMIFRAN găsiţi aici : http://www.amifran.ro/

Preocupările mele legate de teatrul licean francofon datează din anul 1990, atunci când, profesor de franceză la un liceu arădean, am reorientat activitatea unui atelier de teatru licean în limba română pe care îl conduceam spre un atelier de teatru francofon. Pasiunea mea pentru teatru și munca cu tinerii s-a materializat foarte curând în sursă de inspirație pentru mulți profesori de franceză din țară, astfel încât ateliere de teatru licean francofon funcționează actualmente în Constanța, Iași, Cluj, Dej, Huedin, Sighetu Marmației, Baia Mare, Slobozia, București, Târgu Jiu ș.a; trupe din toate aceste orașe se reunesc anual la Arad în cadrul unui festival de Teatru Licean Francofon ajuns la ediția cu nr. 24. (regizorul Florin Didilescu)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.