Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Silent Places – proiecţie la ICR Viena

0

Marţi, 19 august 2014, de la ora 19.00 va avea loc la sediul Institutului Cultural Român de la Viena proiecţia filmului de dans Silent Places realizat de Simona Deaconescu. Proiecţia se va desfăşura în prezenţa coregrafei şi dansatoarei Simona Deaconescu care îşi va prezenta, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu public, activitatea şi filmul realizat. Evenimentul este prilejuit de participarea Simonei Deaconescu la ediţia de anul acesta a programului danceWEB, derulat în perioada 16 iulie – 20 august la Viena, participare susţinută de Institutul Cultural Român.

image001

Silent Places este o colaborare inedită între coregraful-regizor Simona Deaconescu şi directorul de imagine Oleg Mutu bazată pe un concept puternic: dansul nu se ilustrează, ci se interpretează şi reinterpretează cu ajutorul limbajului cinematografic. Coloana sonoră îi aparţine compozitorului Tibor Cári.

Filmul este bazat pe examinarea vieţii interioare a personajelor, surprinde nedumeririle, întrebările şi temerile lor într-un moment de intimitate. Prin mişcare şi acţiune, cele cinci personaje înfăţişează sentimente care se transformă în agonie: cinci prizonieri ai libertăţii infinite într-un spaţiu infinit.

Silent Places a fost proiectat în cadrul Loikka Dance Film Festival (Finlanda), International Screendance Festival (SUA) şi urmează să fie prezentat în luna septembrie în cadrul Sans Souci Festival of Dance Cinema (SUA) şi în noiembrie la San Francisco Dance Film Festival (SUA).

Scurtmetrajul este produs de Tangaj Dance şi Tapioca Film în cooperare cu Stalker Film şi Somnia Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Simona Deaconescu este licenţiată a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ Bucureşti, secţia de coregrafie şi a Universităţii Media, secţia regie de film. Este directorul artistic al companiei Tangaj Dance, iar numele ei se leagă de fondarea revistei online de dans ADN, a programului curatorial „Cartierul de dans“ şi a primei ediţii a ALT Concurs Naţional de Coregrafie, proiecte implementate cu Asociaţia Secţia de Coregrafie. Alături de coregraful Vlad Merariu este fondator al unora dintre cele mai populare cursuri de dans contemporan dedicate amatorilor din Bucureşti.

Oleg Mutu este directorul de imagine al unora dintre cele mai apreciate filme româneşti din ultimul deceniu, printre ele numărându-se Moartea domnului Lăzărescu (2005, r.: Cristi Puiu), 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (2007, r.: Cristian Mungiu) şi Amintiri din Epoca de Aur (2007, r.: Cristian Mungiu). Este directorul de imagine cu 2 filme selecţionate în competiţia din 2012 a Festivalului de la Cannes: După dealuri (r.: Cristian Mungiu) şi În ceaţă (r.: Sergei Loznitsa). Oleg Mutu a semnat imaginea filmelor In Bloom (2013, r.: Nana Ekvtimishvili, Simon Gross, Georgia), câştigător al Premiului Juriului la Berlinale şi La limita de jos a cerului (2013, r.: Igor Cobileanski), film ce a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary.

Tibor Cári a compus muzica pentru aproximativ 100 de spectacole, având colaborări atât în film cât şi în teatru, publicitate şi televiziune. În 2013 obţine Premiul special pentru muzică de teatru în cadrul Galei UNITER. Colaborează constant cu regizorul Victor Ioan Frunză şi este iniţiatorul proiectului Muzica Teatrului şi al trupei Theatre Fleas Orchestra.

La evenimentul de la sediul ICR Viena intrarea publicului este liberă în limita locurilor disponibile.

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel./fax: +431 319 10 81

E-mail: office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.