Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sieranevada, r. Cristi Puiu, în avanpremieră la Timişoara, la Festivalul PLAI

0

Filmul „Siernevada”, în regia lui Cristi Puiu, va fi proiectat în avanpremieră la Timişoara, la Festivalul PLAI, în seara de 9 septembrie, la „Ceau, Casa Filmelor”.

Acțiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian ”Charlie Hebdo” și la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary, un medic trecut de 40 de ani. Lary urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Sieranevada

Filmul a fost nominalizat la Cannes 2016 şi este propunerea României la Oscarul pentru Cel mai bun film strain.

La PLAI va fi proiectat în deschiderea „Ceau, Casa Filmelor”, vineri, 9 septembrie, de la ora 18.00, în parteneriat cu Marele Ecran şi Pelicula Culturală, şi distribuit de Mandragora. Tot în cadrul Casei Filmelor se vor mai putea viziona filmele câştigătoare în cadrul competiţiei Ceau, Cinema! 2016 , precum şi o serie de scurtmetraje ale unor cineaşti locali şi selecţii de la festivaluri cu tradiţie.

Urmăriți programul complet al festivalului pe www.plai.ro/program. Biletele pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim, mai mult detalii pe www.plai.ro/bilete.

Festivalul PLAI 2016 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură  a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.

Sponsori: Grolsch, Continental, Dräxlmaier şi Kathrein.

Ne susțin investind în dezvoltarea PLAI: Intitutul Francez, Ambasada Spaniei în România.

 

PLAI, foarte pe scurt:

– cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de către voluntari

– primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards şi finalist în 3 ani

– câştigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din România; premiu înmânat de către Hans-Gert Pottering şi Angela Merkel)

– câştigător al premiului 1 al Galei Societăţii Civile 2009 la secţiunea Artă şi Cultură

 

proiect special produs de PLAI în 8 septembrie : concert Joss Stone

3 zile de festival, 9 – 11 septembrie

6 concerte de world music, jazz şi fusion,

3 trupe de teatru-dans

45 de parteneri culturali ce oferă peste 200 de activităţi

100% voluntariat

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.