Sibiu Jazz Festival 2022 Ediția 50 între 25 și 30 octombrie 2022

0

O jumătate de secol de istorie pe note și variațiuni

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție.

Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Mariași Centrul Istoric (parada de jazz).

Publicul se va putea bucura de un amplu program artistic, sub forma unui line up care celebrează jazzul și transformările sale în timp, după cum urmează:

Marți, 25 octombrie

  • Muzica pentru suflet”Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ Sibiu

Alexandru Tomaselli și Ralu Stoica

  • Parada de Jazz – Centrul Istoric al Sibiului

Fanfara Academiei Forțelor Terestre “Nicolae lcescu” și Fanfara Neppendorfer Blaskapelle

Miercuri, 26 octombrie – Teatrul Național ‘Radu Stanca‘ Sibiu

  • Spectacolul de teatru-jazz: “Aproape Înger

Joi, 27 octombrie, Biblioteca Județeană ASTRA

  • JazzyBIT

Vineri, 28 octombrie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia

– Szilárd Banai & Friends (HU)

– ONJ – Orchestra Națională de Jazz a Franței (FR)

– 7th SENSE (RO) – Marele Premiu al Sibiu Jazz Competition 2021

Jam Session & After-Party

Sâmbătă, 29 octombrie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia

– Maria João & Mário Laginha Quartet (PT)

– Ramon Valle Quintet (CU/DE/ES/FR)

Jam Session & After-Party

Duminică, 30 octombrie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia

– Kristin Asbjørnsen Band (NO/Ghana)

– Fish in Oil (Serbia)

Jam Session & After-Party

Cu ocazia acestei ediții ce statuează jumătate de veac de jazz am rememorat edițiile trecute și pe lângă poveștile de jazz ce au scris istorie am descoperit și afișele vechi ale festivalului. Într-unul există un motto, care spune: Există atâtea arome în jazz încât cu siguranță se va găsi una pe gustul tău.

Acesta mi-aș dori să fie mesajul către toți iubitorii de muzică din România care aleg să vină la Sibiu. Cred în evantaiul acestor arome și în valoarea libertății promovată de jazz în toate aceste decenii adunate și înșirate pe note. De la acest capital al libertății pleacă și pasiunea pentru muzică, o stare molipsitoare pentru Festivalul de Jazz de la Sibiu, de peste 50 de ani”, explică Simona Maxim, directorul Sibiu Jazz Festival & Competition.

Sibiu Jazz este o manifestare culturală plenară a spiritului de jazz și a felului în care acesta poate atinge inimile și sufletul semenilor. Festivalul cultivă și promovează spiritul libertății în oameni prin imersiunea lor în lumea jazzului.

Fondat în anii 70 de un grup de oameni creativi, longevivul festival a devenit un ambasador al jazzului românesc în toată lumea, aducând oameni din diferite culturi și țări împreună. Sibiu Jazz a câștigat o recunoaștere internațională, fiind membru de 18 ani în cea mai celebră rețea europeană de jazz: European Jazz Network.

Sibiu Jazz Festival este o carte de vizită pentru România în sfera muzicală mondială prin care s-a consacrat un anume fel de a gândi muzica în termeni de jazz și, totodată, un simbol pentru cei care caută elevația prin muzică în locurile comune ale sufletului ce așteaptă să vibreze pe note.

Parteneri: Primăria Sibiu, Ministerul Culturii, Consiliul Județean Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Academiei Forțelor Terestre, Coca Cola, DSM, Schwarz Grouppe Int, Academia de Voluntari, OptyU, Unimat, Rock FM – It Rocks, Hermania, SOBIS, Aria, Iony Grup, Casa de Cultură a Studenților, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

www.sibiujazz.eu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.