Seară multiculturală de spus și creat povești la Biblioteca Copiilor. Află despre proiectul TEMEșoara!

0

Mai spune-mi o poveste!

Seară multiculturală de spus și creat povești la Biblioteca Copiilor. Eveniment dedicat lansării proiectului TEMEșoara.

 

Babel Education vă invită să savurați  cu mic cu mare arta interpretării și împărtășirii de povești  sâmbătă 6 aprilie de la ora 17.00  la Biblioteca Copiilor.  Invitații speciali ai acestei seri de povești sunt Jay Miller (actor, profesor si mim american www.jaymiller.info) și Maja Bumberák (fondator al asociației povestitorilor maghiari Gárembucka). Alături de prieteni povestitori români, aceștia îi vor delecta pe copii și pe părinții lor cu povești în maghiară, engleză și română.

Deasupra de diferențele culturale, poveștile sunt un limbaj comun ce ne aduc împreună și ne redeschid orizontul către lumi posibile.  În ultimii ani, puterea artei poveștilor a fost redescoperită și explorată în întreaga Europă în cadrul festivalurilor de spus povești răspândite din Scoția până în Italia. Babel Education este un promotor al interpretarii de povești ca mod de dialog între culturi și ca instrument de educație apropiat de nevoile și interesele copiilor.

Programul evenimentului conține: povești pentru cei mici (5-8 ani) în română și maghiară (17.00-18.00), povești pentru întreaga familie în maghiară și engleză (18.30-20.00) și atelier de creație povești în engleză (20.00-22.00). Participarea este gratuită și poate fi confirmată la contact@babeleducation.ro sau tel. 0256-244400

Evenimentul este un mod de a marca deschiderea TEMEșoarei, un alt spațiu, pe lângă Biblioteca Copiilor, creat de comunitatea de profesori și cursanți ai centrului de limbi străine Babel în sprijinul copiilor. În TEMEșoara, copiii ce au nevoie de un prieten de nădejde la teme vor putea beneficia de sprijin gratuit din partea voluntarilor (adolescenți și adulți) coordonați de profesorii centrului. Detaliile acestui proiect le găsiți în documentul TEMEșoara-descriere.

Detalii se pot obține la www.babeleducation.ro.

poster story

Despre proiectul TEMEșoara

TEMEșoara este un proiect ce vine la întâlnirea dintre nevoie și oportunitate. El este propulsat de entuziasmul unui grup de voluntari ce formează asociația Babel Education, o comunitate determinată să contribuie la oferirea de șanse egale la educație, tuturor copiilor din Timișoara.

Nevoia careia ne adresăm este lipsa unui sprijin individualizat și gratuit pentru copiii ce întâmpină dificultăți în etapa de studiu individual (teme) începând de la limbi străine și până la științe exacte. Oportunitatea o reprezintă resursele neexplorate din jurul nostru, atât materiale, dar mai ales umane. În timp, am descoperit că multe persoane adulte dar și adolescenți sau copii doresc să facă lucruri pentru cei ce au nevoie de sprijin, mai ales în educație.

Am descoperit prin celelalte proiecte Babel Education că un spațiu nefolosit este un spațiu a “ceea ce ar putea fi”,  și că fiecare persoană poate fi o resursă dacă i se dă șansa.  Astfel au fost create până acum trei Biblioteci ale Copiilor (Timișoara, Recaș, Mărtinești), și prima cameră a TEMEșoarei (la sediul Babel Education, Spl. Tudor Vladmirescu nr.9 ap.4)

 Sperăm ca în perioada 2013-2014  TEMEșoara să servească tot mai mulți copii și voluntari, să găzduiască cele mai jucăușe idei în educație și să se extindă treptat, într-un spațiu  de 300 m2, pus la dispozițe gratuit pentru acest proiect la demisolul clădirii Babel .

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează