Se reabilitează Cetatea Medievală Oradea!

0

Banii necesari acestui proiect- peste 28 de milioane de lei din fonduri europene!

Vești bune pentru orădeni! Lucrările de reabilitare la cetatea medievală Oradea avansează! Potrivit declarațiilor autorităților locale, în prezent este finalizată renovarea unui corp de clădire – ca sediu administrativ, iar alte clădiri se află în stadii intermediare, dar toate au deja terminate părţile de arhitectură, rezistenţă şi instalaţii.

Corpul G – viitorul sediu administrativ al cetăţii, care îşi poate primi deja chiriaşii, fiind reabilitat în întregime – şi parţial corpurile A (corpul princiar), H (Muzeul Pâinii), I, K (parte a Străzii Breslelor), L, M şi P, adică primele opt clădiri, au intrat în prima etapă a revitalizării cetăţii, scrie eurourbanism.ro

Autoritățile doresc  transformarea zonei Cetăţii Oradea într-un obiectiv turistic major, poartă culturală şi de patrimoniu spre circuitele culturale din regiune.

Sursa: AGERPRES

FOTO Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează