Se lansează AIEVEA, primul cenaclu dedicat artei vizuale din România.

0

Mobius & Kontakt își propun să deschidă uși spre înțelegerea și aprecierea artei contemporane într-un mod interactiv și captivant.

Episodul 1: Lea Rasovszky / Anarchist under Moonlight

Marti, 18 Iunie, de la ora 19:00 La Mița Biciclista, str. Biserica Amzei nr. 9

Am transformat intenția noastră în realitate prin lansarea programului AIEVEA, primul cenaclu vizual organizat în România. Acest demers încurajează dezvoltarea abilităților de interpretare a operei de artă, cultivă un vocabular adecvat pentru exprimarea opiniei și promovează formularea discursurilor coerente despre arta contemporană. De asemenea, programul încurajează participanții să susțină dezbateri pe marginea unei lucrări artistice.

La fiecare două săptămâni, La Mița BICICLISTA vom expune o lucrare de artă contemporană, ce vă va aștepta să o descoperiți, să o explorați și să vă conectați cu mesajul și expresia ei unică. Fiecare lucrare expusă va fi o invitație la dialog și introspecție, pregătind terenul pentru discuții și interpretări diverse.

În cadrul cenaclului vizual, veți avea privilegiul să întâlniți artistul sau artista care a creat opera expusă. Acest moment unic va oferi oportunitatea de a intra în dialog direct cu creatorul și de a afla mai multe informații despre procesul creativ și intențiile din spatele operei.

În plus, alături de artiști, galeriști, curatori, critici de artă și de profesioniști din diverse zone culturale, veți putea participa la dezbateri animate și constructive despre aspecte legate de arta contemporană, contextul social și cultural în care operează artiștii, precum și impactul artei în societate.

Vă invităm, deci, să ne fiți în această călătorie captivantă spre explorarea și înțelegerea artei contemporane, să vă îmbogățiți experiența culturală și să vă împărtășiți opiniile și perspectivele într-o comunitate deschisă și receptivă.

Deschisă în 2015, Mobius Gallery își propune să producă expoziții de artă contemporană la calitate muzeală și să găzduiască schimburi culturale între Est și Vest. De la deschidere, a devenit unul dintre spațiile cele mai consistente dedicate artei în România, cu un program internațional dinamic în care se regăsesc expoziții ale unor artiști consacrați, aflați în ascensiune sau emergenți.

Kontakt este o asociație non-profit, al cărei scop este promovarea  și susținerea artiștilor contemporani, prin crearea unei platforme de suport a proiectelor editoriale și expoziționale, precum și prin asigurarea unui mediu de lucru pentru principalii creatori de conținut cultural contemporan. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.