#Scriu de Bine. Concurs de materiale jurnalistice pentru tineri

0

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă a lansat concursul #Scriu de Bine, un concurs de materiale jurnalistice pentru studenți și elevi. Acesta încurajează tinerii să documenteze cât mai creativ (prin text, foto, video, audio sau alte metode pe care le au la îndemână) schimbările în bine pe care le produc organizațiile neguvernamentale din comunitatea lor.

Ce fel de materiale poți trimite pentru concurs?

Tinerii pot scrie despre organizații care salvează pădurile de la tăierile ilegale, creează oportunități pentru cei vulnerabili, luptă pentru drepturi egale, ONG-uri care aduc în atenția publică sănătatea mintală sau orice alt subiect cu care rezonează. Materialul poate veni sub forma unui text (articol, reportaj, interviu, eseu etc.), însoțit de conținut foto/video/audio/grafic, care să ajute cititorii să intre mai bine în poveste. 

Materialele pot fi trimise spre jurizare până în 26 noiembrie 2023, la adresa: massmedia@civitas.ro (pentru materialele în limba română) sau magdolna.bakai@civitas.ro (pentru materialele în limba maghiară). 

Cine poate participa?

#Scriu de Bine se adresează tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani (elevi sau studenți: nivel licență, master, doctorat) din România, indiferent de unde se află.

Este important ca materialul să fie rezultatul unei experiențe directe cu organizația a cărei activitatea va fi documentată. Organizatorii încurajează tinerii să descopere membrii ONG-ului pe care l-au ales și să participe la cel puțin o activitate organizată de ei, așa încât să se poată apropia de cauza organizației și să fie acolo atunci când binele se întâmplă. 

Care sunt premiile? 

Juriul concursului va desemna 3 materiale câștigătoare, care vor fi publicate pe România Pozitivă, partenerul media al concursului. Totodată, autorii lor vor fi premiați cu câte un eBook Kindle Paperwhite 2021, cu mulți Gb memorie, pentru alte povești care să-i inspire să creeze în continuare. 

Juriul concursului este format din profesioniști din diferite domenii ale comunicării: televiziune, radio, presă online și PR. Pentru a vedea jurații și condițiile de participare, accesați pagina web a concursului aici

#Scriu de Bine a apărut din dorința de a aduce în lumină poveștile care contează din ONG-uri. Istorii care merită spuse, care ne inspiră și ne dau încredere în bine. Concursul este organizat în cadrul proiectului Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Despre proiect

Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri este un proiect derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea percepției publicului larg asupra ONG-urilor și creșterea vizibilității lor.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Despre Fundația Civitas pentru Societatea Civilă 

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă este o organizație non-guvernamentală care dezvoltă și implementează, de peste 30 de ani, proiecte cu impact pozitiv în patru domenii de activitate: antreprenoriat și economie socială, consolidarea societății civile, bună guvernare și dezvoltare economică rurală.  

Website: www.civitas.ro 

Facebook: www.facebook.com/fundatiacivitas

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/civitas-foundation-for-civil-society

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.