Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scriitorul Patrick McGuinness la Fundatia Ratiu din Londra

0

Fundaţia Raţiu din Marea Britanie are plăcerea să anunţe organizarea la Londra a evenimentului

ULTIMELE O SUTĂ DE ZILE /
THE LAST HUNDRED DAYS
Discuţie şi prezentare de carte cu scriitorul PATRICK McGUINNESS

Întâlnirea este găzduită de Dr. Mike Phillips, romancier, istoric şi curator, consultant pentru diverse organizaţii culturale europene, distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE).
Conferinţa va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.


Joi 29 septembrie 2011, 19.00-21.00, Fundaţia Raţiu/Centrul Cultural Românesc
Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ; Tel. 020 7486 0295, ext 108; e-mail: bookings@romanianculturalcentre.org.uk

Intrarea este liberă, dar anunţarea prezenţei este obligatorie.

„Patrick McGuinness, poet și traducător remarcabil, demonstrează prin The Last Hundred Days (Ultimele o sută de zile) că stăpânește pe deplin arta romanului. Orice român care a trecut prin timpurile de tristă amintire va recunoaște instant atât izul acelor vremuri, cât și câteva tipuri de personaj cunoscute de toți și, în același timp, complet anonime. The Last Hundred Days (Ultimele o sută de zile) poate fi considerată o elegie a unor vremuri tulburi, un act de exorcizare a umbrelor trecutului prin care răzbate dragostea autorului pentru România.” Ramona Mitrică, Director, Fundația Rațiu din Marea Britanie / Centrul Cultural Românesc din Londra

The Last Hundred Days (Ultimele o sută de zile) a fost nominalizată pentru prestigiosul premiu Man Booker 2011

Desfăşurându-se în timpul ultimelor 100 de zile ale regimului Ceauşescu, romanul de debut al lui Patrick McGuinness explorează o lume plină de pericol, represiune şi corupție.

Odată ajuns în Bucureşti, naratorul – un tânăr student englez cu un trecut nu tocmai fericit şi un viitor incert – primeşte o slujbă pe care nu şi-a dorit-o. Cu îndatoriri din ce în ce mai ambigue şi mai precare, naratorul ajunge în scurtă vreme aproape de „sursa răului”, într-un mod neplăcut și uneori periculos. Învaţă, cu fiecare zi, instabilitatea prieteniilor într-o societate aflată sub supravegherea statului: prieteniile sunt compromise, pline de pericol şi duplicitate. Eroul nostru va cunoaşte disidenţi, membri de partid, bişniţari, diplomaţi, spioni şi români obişnuiţi. Viețile tuturor se împletesc unele cu celelalte pe fundalul sărăciei şi represiunii, în timp ce regimul politic cel mai paranoid din Europa îşi joacă, sângeros, ultimele cărţi.

Statul socialist este în stare terminală, magazinele sunt goale şi vechiul Bucureşti dispare în fiecare zi sub ferocitatea demolatorilor ceauşişti. Paranoia este omniprezentă şi securiştii pândesc în tenebre.

Patrick McGuinness este profesor de franceză şi literatură comparată la Universitatea Oxford şi profesor asociat la St Anne’s College unde predă din 1998. Locuieşte în nord-vestul Țării Galilor. Volumele sale de poezii, publicate de editura Carcanet, au câştigat Premiul „Eric Gregory”, Premiul „Levinson American Poetry Foundation” în 2003 şi Premiul „Poetry Business” în 2006.
The Last Hundred Days (Ultimele o sută de zile) este primul lui roman.

• THE LAST HUNDRED DAYS
de Patrick McGuinness. Seren, iunie 2011 • limba engleză • Volum broşat, 356 pagini, preţ de vânzare recomandat: £8.99 • ISBN-13: 978-185411541. Poate fi cumpărată on-line prin Amazon.co.uk şi www.serenbooks.com
Cartea va putea fi cumpărată în seara evenimentului, iar autorul va acorda autografe.

// // // // // // // // // // // //


Dr Mike Phillips, OBE – distins cu Ordinul Imperiului Britanic, este romancier, istoric şi curator, consultant pentru numeroase organizaţii europene.

Conferinţă organizată de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie / Centrul Cultural Românesc de la Londra: www.ratiufamilyfoundation.com; www.romanianculturalcentre.org.uk
Culture Power este un program iniţiat de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie.
Conferinţa este organizată cu sprijinul Profusion International Creative Consultancy

Notă: imaginea de mai sus © Seren.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.